Britanicii întorși din vacanță în Spania, furioși pe Guvern. Printre ei și ministrul transporturilor

0
55

Turiştii britanici care s-au întors acasă duminică din vacanţă în Spania erau furioşi din cauza deciziei Guvernului lui Boris Johnson de a-i obliga să intre în carantină, fără vreun ”preaviz”, timp de 14 zile, relatează Reuters conform news.ro.

Ministrul britanic al Transporturilor Grant Shapps, care se află în concediu în Spania, a aflat – cu surprindere, la telefon, într-o ”reuniune de criză” a Guvernului Johnson – despre impunerea obligaţiei unei carantine de 14 zile, începând de duminică, britanicilor care se întorc din această ţară, relatează AFP. Distribuie pe Facebook

Regatul Unit a anunţat sâmbătă că toţi călătorii care se întorc din Spania după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică (2.00, ora României) sunt obligaţi să intre în carantină timp de două săptămâni, ca măsură de precauţie împotriva noului coronavirus.

”Decizia a căzut atât de brutal. Nu ne-a lăsat timp să ne pregătim, deci toată lumea este panicată”, a declarat Emily Harrison, originară din Essex, înainte să se îmbarce într-un avion către Londra, pe Aeroportul Madrid-Barajas.

”Trebuia să ne ducem la o nuntă şi să vedem prieteni pe care nu i-am maii văzut de foarte mult timp. Va trebui să anulăm toate aceste planuri. Este într-adevăr deplorabil”, a subliniat ea.