spot_img
31.1 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăExterne#BREXIT: Lira sterlină se devalorizează

#BREXIT: Lira sterlină se devalorizează

-

Pentru lira sterlină, ultimele trei luni au fost cele mai volatile din iunie în raport cu dolarul, iar estimările arată că această incertitudine urmează să crească,potrivit Bloomberg, transmite Mediafax.

- Reclama -

Lira sterlină a scăzut cu aproape 3,6% anul acesta, accelerând prăbuşirea după ce referendumul pentru Brexit a fost stabilit pentru 23 iunie, iar mai mulţi oameni de afaceri şi politicieni importanţi din Marea Britanie şi-au declarat public susţinerea pentru părăsirea spaţiului comunitar.

Volatilitatea cursului liră/dolar la trei luni este la cel mai înalt nivel din 2010. În raport cu euro, lira a scăzut săptămâna aceasta la cel mai jos nivel din 2014 după ce au venit rezultatele sectorului de producţie, care a avut cea mai slabă performanţă din 2013.

Săptămâna viitoare vor veni rapoartele din sectorul serviciilor şi al industriei, care care vor arăta direcţia în care se îndreaptă Marea Britanie.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...