spot_img
5.1 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022
AcasăExterne#BREXIT: Lira sterlină se devalorizează

#BREXIT: Lira sterlină se devalorizează

-

Pentru lira sterlină, ultimele trei luni au fost cele mai volatile din iunie în raport cu dolarul, iar estimările arată că această incertitudine urmează să crească,potrivit Bloomberg, transmite Mediafax.

Lira sterlină a scăzut cu aproape 3,6% anul acesta, accelerând prăbuşirea după ce referendumul pentru Brexit a fost stabilit pentru 23 iunie, iar mai mulţi oameni de afaceri şi politicieni importanţi din Marea Britanie şi-au declarat public susţinerea pentru părăsirea spaţiului comunitar.

Volatilitatea cursului liră/dolar la trei luni este la cel mai înalt nivel din 2010. În raport cu euro, lira a scăzut săptămâna aceasta la cel mai jos nivel din 2014 după ce au venit rezultatele sectorului de producţie, care a avut cea mai slabă performanţă din 2013.

Săptămâna viitoare vor veni rapoartele din sectorul serviciilor şi al industriei, care care vor arăta direcţia în care se îndreaptă Marea Britanie.

- Advertisment -

Must Read

China face o Lună artificială

0
Cercetători chinezi construiesc o "Lună artificială" în cadrul unui centru de cercetare pentru o serie de experimente în condiţii de gravitaţie redusă, bazate pe...