spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeBoris Becker în faliment: Va scoate la licitație trofeele de la...

Boris Becker în faliment: Va scoate la licitație trofeele de la Wimbledon

-

Fosta legendă a tenisului mondial, germanul Boris Becker, se confruntă cu cereri de rambursare ale unor datorii în cuantum de 61 milioane de euro (71,6 milioane de dolari SUA), scrie presa germană cu referire la procedurile britanice de declarare a falimentului.

- Reclama -

Becker a fost declarat în stare de faliment, în urmă cu trei luni, de o instanță din Londra. Potrivit rapoartelor, fosta stea a tenisului ar urma să scoată la licitație trofeele de la Wimbledon în încercarea de a strânge fonduri, în condițiile în care s-ar putea confrunta cu noi cereri de la debitori.

Media germană citează rapoarte ale firmei financiare Smith & Williamson care a calculat datoriile lui Becker la 61 milioane euro.

În luna iulie, o instanță elvețiană a decis că Boris Becker, căruia un partener de afaceri elvețian i-a cerut returnarea unei sume de 36,5 milioane euro, nu va face obiectul unei urmăriri în justiție în Elveția.

Tribunalul cantonal din Zug a răspuns la plângerea formulată de Hans-Dieter Cleven, un fost asociat în afaceri al triplului campion de la Wimbledon (1985, 1986 și 1989).

Conform agenției elvețiene ATS, tribunalul a respins atunci cererea omului de afaceri, apreciind că rezilierea împrumutului nu a fost notificată din punct de vedere legal.

Problemele financiare ale legendei tenisului german Boris Becker s-au accentuat odată cu solicitarea de rambursare a 36,5 milioane euro din partea fostului partener elvețian de afaceri.

Firma elvețiană, care a făcut parte din compania ce patrona fabricantul de echipament sportiv Volkl sau grupul de distribuție Metro, a indicat că reclamă 40 de milioane de franci elvețieni (36,5 milioane euro), reprezentând restanțe. Aceasta a precizat, prin intermediul comunicatului, că fostul jucător de tenis (49 ani), care comentează turneul de la Wimbledon pentru BBC, nu și-a onorat termenele pentru a rambursa această sumă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img