spot_img
24 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022
AcasăArmataBOMBĂ: Mogulul care a intermediat afacerea ARMAMENTUL cu ministrul Apărării în SUA

BOMBĂ: Mogulul care a intermediat afacerea ARMAMENTUL cu ministrul Apărării în SUA

-

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, ar fi negociat afacerile de armament dintre România și America la o masă la un restaurant din Washington DC împreună cu patronul ziarului Adevărul, Cristian Burci, a dezvăluit vineri seară la Realitatea Tv Cozmin Gușă.

- Reclama -

Cristian Burci deține printre altele ziarul Adevărul și postul Prima TV, unele din cele mai importante mijloace de propagandă ale DNA.

Este considerat unul din noii moguli ai României.

A fost reținut de DIICOT acum an și ceva pentru o noapte, dar mai apoi tot scandalul s-a închis.

Unii comentatori din presă, ca de exemplu Dan Andronic, au pus scăparea lui Burci prin legăturile sale cu binomul.

La discuția din restaurantul din DC a fost prezent și un lider american, a mai dezvăluit Gușă.

Fifor(…) s-a dus la un restaurant din Washington cu amicul meu Cristian Burci și un vicepreședinte foarte apropiat de Donald Trump, Broidy, cel care l-a și invitat pe Dragnea la ceremonia de înscăunare a lui Trump. Au avut o discuție extinsă. Dacă discuția a fost despre cât de frumoasă este America între Fifor și Broidy e una, dar dacă a fost despre achiziția de armament e altceva. La întoarcerea în țară, Mihai Fifor trebuie să vină la instituțiile statului și să explice dacă acea discuție a fost sau nu despre achiziția de armament. Treburile s-ar putea complica în acest caz, a susținut Gușă.

România s-a angajat prin președintele Klaus Iohannis să achiziționeze armament de peste 10 miliarde de dolari în următorii ani, majoritatea din SUA.

În trecut, Burci a fost acuzat de legături cu SIE.

Ziarul Adevărul și postul Prima TV deținut de Burci e un susținător activ al DNA.

Delegația Ministerului Apărării Naționale, condusă de ministrul Mihai Fifor, aflată în vizită în SUA, a avut întâlniri, la Washington, cu reprezentanți ai unor companii americane din domeniul industriei de apărare – Raytheon, Lockheed Martin și Bell Helicopters.

În cadrul discuțiilor, a fost reiterat angajamentul României de alocare a două procente din PIB pentru apărare în 2017 și menținerea acestui prag pentru următoarea decadă, ceea ce va permite demararea unor programe de înzestrare necesare pentru modernizarea Forțelor Armate ale României, informează un comunicat al MApN transmis vineri AGERPRES.

„Ministrul Fifor a subliniat importanța transferului de tehnologie și de know-how către industria națională de apărare în interesul securității regionale și internaționale. De asemenea, a apreciat rezultatele bune ale întâlnirilor avute, atât în țară, cât și pe parcursul vizitei la Washington, invitând companiile de profil să investească în România”, precizează sursa citată.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...