BOMBĂ ÎN SRI: Sucă de Băilești, Protectorul procurorului Portocală, dat afară

0
201

Miscare foarte importanta la varful Serviciului Roman de Informatii. Unul dintre “locotenentii” generalului Florian Coldea (fostul sef operativ al SRI) a fost indepartat din functie dupa ce impotriva lui au aparut o serie de acuzatii publice extrem de grave. Este vorba de colonelul Sabin Iancu  seful SRI Prahova, zis “Suca de Bailesti”, care a fost pus la dispozitia conducerii SRI si si-a predat toate atributiile functiei loctiitorului sau. Cel mai probabil Sabin Iancu va fi mutat pe un post de importanta secundara in cadrul SRI Bucuresti, scrie Lumea Justiției.

Iancu a fost anterior șeful SRI Teleorman și s-a spus că l-ar fi racolat pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV/ Liviu Dragnea a fost racolat de SRI/ Un fost ofițer SRI dezvăluie afacerea și cum actualul lider al PSD a fost PROTEJAT de serviciul de informații

Despre colonelul Sabin Iancu s-au facut incepand cu noiembrie anul trecut neumeroase acuzatii in spatiul public de o gravitate extrema,mai spune sursa citată.

Fostul deputat Sebastian Ghita a sustinut intr-una din celebrele sale inregistrari ca in cazul sau totul a inceput cu angajarea unui ofiter al Serviciului Roman de Informatii la Prahova: “Este vorba despre Sabin Iancu, care l-a selectat pe procurorul Negulescu sa faca treburile murdare si l-a ajutat sa masluiasca dosare si sa gaseasca denuntatori falsi si mincinosi. Acest Negulescu a folosit una dintre cele mai josnice persoane, asa-numitul Razvan Alexe pentru a obtine denunturi in peste 20 de dosare care il au ca denuntator”.

Fostul senator Daniel Savu, membru in Comisia de control a SRI a facut anul trecut sesizari oficiale in care a aratat: “Din punctul meu de vedere, concluziile sunt urmatoarele:

1.Procurorul care a instrumentat cazul “Badescu”, evident procurorul Mircea Negulescu, accepta santajul ca mod de lucru pentru instrumentarea dosarelor.

2.Procurorul Mircea Negulescu accepta si recunoaste ca are relatii personale/imorale cu persoane implicate in dosarele sale, martori si/sau denuntatori.
3. Relatia personala dintre procurorul Mircea Negulescu si seful SRI Prahova, colonelul Sabin Iancu, depaseste atat limitele legale, cat si cadrul institutional de colaborare SRI-DNA.
Acest element este evident, in conditiile in care interlocutorul din inregistrare (posibil unul dintre sefii sai) este informat colateral cu privire la detaliile pe care seful SRI Prahova deja le cunostea despre activitatea profesionala a procurorului Negulescu.

In acest context, cred ca se impun intrebari la care se poate raspunde probabil doar in contextul unei anchete interne: Daca la nivel national, Serviciul Roman de Informatii s-a delimitat public de orice implicare in dosarul Ponta-Blair, aceste asigurari de echidistanta mai pot fi atat de credibile, in contextul relatiei Negulescu-Iancu, exprimata si prin inregistrarea de mai sus?…

Fostul sef al Politiei Locale Ploiesti, Cristinel Toader, a facut la randul lui o serie de acuzatii care relevau legatura extrem de apropiata dintre Sabin Iancu si procurorul Negulescu si suferintele care le-a patimit din cauza periculosului procuror: “…Cand am facut plangerea in urma adresei STS, (…) am facut-o la domnul negulescu pentru ca il cunosteam de aproximativ zece ani. El era una dintre persoanele care erau prezente in restaurantul familiei mele destul de des, impreuna cu sotia lui si diversi prieteni.

Am discutat despre aspectul respectiv si dansul m-a rugat sa vin la sediul Parchetului Curtii de Apel Prahova sa depun aceasta plangere. Am depus plangerea care a ramas si in ziua de astazi nesolutionata.

In octombrie 2014 am fost la seful ierarhic al domnului Negulescu, domnul Liviu Tudose, in care i-am sesizat aceste probleme. La momentul respectiv, domnul Tudose a sunat la respectivii politisti si in maximum o luna au fost chemati toti la audieri. Domnul Stoichiciu din cadrul Politiei locale se mandrea ca nu va plati niciodata prejudiciul care este mentionat in sentinta, ca eu voi fi arestat si ca el nu va plati niciodata lucrurile astea.

Am zis ca este bine sa merg la seful SRI Prahova sa-i explic aceasta problema. Cunosteam faptul ca domnul Negulescu desfasura niste activitati in relatia cu SRI Prahova si domnul Sabin Iancu, sefu SRI Prahova la acel moment, era prieten sau pe relatii institutionale cu dansul. I-am explicat domnului Iancu despre problema pe care o am cu domnul Negulescu (…) care la maximum o jumatate de ora dupa ce am plecat din biroul sefului SRI Prahova m-a contactat si a venit la restaurantul familei mele. Mi-a explicat ca nu are nicio problema cu mine, nu este adevarat ce se vorbeste in piata. Inregistrarile cu Negulescu au fost facute in restaurantul meu. Dupa discutia pe care am avut-o cu dansul, lucrurile s-au linistit…