BOMBĂ ÎN CAZUL MORȚII IRANIANULUI LA BUCUREȘTI/ Familia: Cadavrul nu e al lui

0
103

Familia fostului judecător iranian Gholam Reza Mansouri, fugit din țara sa în timpul unui proces în care era acuzat de corupție și găsit mort după ce a căzut de la fereastra hotelului la care locuia în România, spune că trupul neînsuflețit care le-a fost arătat nu se potrivește cu cel al lui Mansouri, transmite haberler.com.
Unul dintre frații lui Mansouri a declarat presei iraniene că trupul neînsuflețit a fost arătat familiei pentru identificare însă nu i-a fost predat acesteia, după cum anunțau autoritățile din Iran.
Referitor la identificarea trupului neînsuflețit, fratele lui Mansouri a declarat: “Ne-au arătat trupul însă fața era de nerecunoscut. Dimensiunile corpului care ne-a fost arătat nu se potriveau cu cele ale fratelui meu”. Din acest motiv, familia lui Mansouri a spus că nu poate identifica trupul nici măcar în proporție de 50% și că așteaptă rezultatele testelor de la medicină legală.
Fostul judecător Gholam Reza Mansouri era acuzat într-un proces desfășurat în Iran că a luat mită 500.000 de euro. Mansouri era acuzat totodată de activiști în domeniul drepturilor omului că ar fi fost implicat, în 2013, în reținerea și torturarea a cel puţin 20 de ziariști.
Mansouri a fugit din Iran iar într-un mesaj postat în iunie pe contul social media a spus că nu se ferește de proces și că se va întoarce în Iran cu prima ocazie și va depune mărturie în fața instanței.
Pe 13 iunie, Mansouri a fost prins de poliția din România, unde fugise, și predat Interpolului. Mansouri a fost eliberat de instanță sub control judiciar iar pe 19 iunie s-a anunțat că a fost găsit mort după ce a căzut de la fereastra hotelului la care locuia, în București.
Pe 24 iunie, procuratura de la București a anunțat că rapoartele autopsiei arată că Mansouri și-a pierdut viața din cauza căderii de la înălțime. Iranul însă a susținut că autorităţile din România sunt responsabile de incident din cauză că Mansouri se afla în România sub control judiciar