spot_img
18.3 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăcoronavirusBOMBĂ: Consilier al lui Grindă, acuzat de DNA că a luat mită...

BOMBĂ: Consilier al lui Grindă, acuzat de DNA că a luat mită pentru contracte cu UNIFARM

-

DNA l-a plasat sub control judiciar pe liderul ALDE Diaspora, clujeanul Avram Gal, pentru trafic de influență, potrivit unui comunicat al parchetului anticorupție. El ar fi primit mită peste 400 de mii de lei ca să ajute o firmă să câștige contracte cu Unifarm pentru achIziția de echipamente anti-COVID. Banii i-ar fi solicitat când era consilier al ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan, îin luna martie.

- Reclama -

Informația a fost furnizată de G4 Media.

La începutul anului, presa locală anunța că Avram Gal a devenit consilier al ministrului PNL al Dezvoltării, Ion Ștefan. A stat în această funcție doar două luni. Calculând perioada cât a fost consilier al lui Grindă reiese că banii i-ar fi luat când era în această funcție. Numirea în funcția de consilier al lui Ion Ștefan a avut loc în 23 ianuarie și a stat în funcție după 23 martie, adică după perioada în care ar fi exercitat traficul de influență.

În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale, suma de 371.000 lei (printr-o firmă și o asociație, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei”, arată DNA.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img