spot_img
0.7 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeBOMBĂ: Candidatul USR-PLUS la șefia CJ Mehedinți a fost directorul lui Vîntu...

BOMBĂ: Candidatul USR-PLUS la șefia CJ Mehedinți a fost directorul lui Vîntu în celebra escrocherie FNI

-

Laurențiu Ștefănescu, candidatul USR-PLUS la șefia Consiliului Județean Mehedinți, a fost șeful Gelsor Timișoara, compania lui Sorin Ovidiu Vîntu care a dat celebra țeapă FNI.

- Reclama -

Ironia sorții: sloganul electoral al fostului șef Gelsor este ”Cu mâinile curate”.

Și într-un CV-ul oficial mai vechi al lui Ștefănescu este trecută funcția de director al Gelsor. În CV-ul de candidat a ”dispărut”.

Gelsor a fost un fond de investiții înființat în anul 1999 și deținut de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.În anul 1995Sorin Ovidiu Vântu a înființat o societate de administrare a investițiilor, după numele lui, SOV Invest, care a născut FNI. Printr-o politică de marketing, celebrul slogan „Dormi liniștit, FNI lucrează pentru tine”, Fondul a reușit să atragă sute de mii de oameni. În marea majoritate șefii de la GELSOR erau foști ofițeri de Securitate sau SRI. FNI este considerată una din cele mai mari escrocherii de după 1989.

Interesant este că firma lui Ștefănescu din Timișoara are datorii mari la stat, dar personajul dorește să conducă județul Mehedinți. De asemenea interesant e că Ștefănescu era apropiat de Mălin Bot, un alt personaj controversat de la #rezist.

Dezvăluirea despre rolul lui Ștefănescu în escrocheria FNI a apărut din 2017 când Ștefănescu se prezenta ca lider al #rezist Timișoara.

Omul lui SOV, șef al manifestației din Timișoara, apropiat al lui Mălin Bot, a fost primit de Tudose

Disensiuni între membrii mișcării #rezist din Timișoara. După ce Laurențiu Ștefănescu, unul din liderii protestelor din capitala Banatului, a fost selectat din delegația de șapte reprezentanți ai #rezist care a avut astăzi o întrevedere cu premierul Tudose la Palatul Victoria, unul din protestatarii din capitala Banatului a postat pe Facebook un text prin care acuză că Ștefănescu ar fi un impostor. Cei care știu, sunt oameni care se disociază automat de figură lui pentru că a fost pus de Sorin Ovidiu Vântu șef la Gelsor Timișoara, fond care tranzacționa banii din țeapă FNI. Și care îi cunosc și toxicitatile de la URR, FC, M10 sau USR, scria la aceea vreme pe facebook unul din manifestanți citat de PressAlert din Timișoara, postare preluată și de Gazeta de Cluj.

DEZVĂLUIRILE DIN 2017:

”1. Eu când merg la protest, împreună cu alții că mine, o fac pentru că îmi afectează viață, familia, afacerile, slujbă sau imaginea de aine. O fac în nume personal și îmi reprezint, cel mult familia.

2. Niciodată, dar absolut niciodată în timpul protestelor nu am delegat pe cineva să mă reprezinte pe mine sau familia mea.

3. Pe timpul protestelor de la Timișoara au existat tendințe de confiscare sau diluare a protestelor: chemări la proteste de pe două conturi, Timișoara Civică și Inițiativa Timișoara, în spatele cărora stă un singur individ. Același care, de la microfonul plasat în față operei, avea un discurs de „lider”, taxat de fiecare dată. Acest individ nu mă reprezintă pe mine, mai ales că îi cunosc caracterul.

4. Dacă îi întrebați pe cei ce au fost la proteste cine e Laurențiu Ștefănescu, poate că peste 80% nu vor ști să răspundă. Cei care știu, sunt oameni care se disociază automat de figură lui pentru că a fost pus de Sorin Ovidiu Vântu șef la Gelsor Timișoara, fond care tranzacționa banii din țeapă FNI. Și care îi cunosc și toxicitatile de la URR, FC, M10 sau USR.

5. Încercările individului de a părea ce nu este s-au „împlinit” acum ceva timp când, cu emfază, declara că a constituit o megaconfederație de ONG-uri. De fapt nici o mână de indivizi, cu care nu a putut și nu va putea să organizeze vreodată un miting anti ce vrea el. Iar umflătura asta cu pretenții civice și peste care s-a pus șef a pus-o lângă alte umflături într-un meganimic care i-a trimis o scrisoare lui Tudose.

6. Megaumflatura asta nu reprezintă pe nimeni din motivele enumerate mai sus: cel puțin un individ cu probleme de bună credința și competență și un background insipid care nu reprezintă strada. Fără a avea un mandat în spate și fără o misiune clară, delegația de fâsaitori va avea același simbol pentru PSD precum UNJR cu care a mutilat legile justiției.

7. Strategic, întâlnirea cu Tudose va avea rezultatul anticipat de cei mai mulți: pe Tudose îl leagă mai multe de partid decât de mișcarea #rezist, Dragnea și Tăriceanu i-au luat de sub nas Monitorul Oficial unde ar fi putut să apăra mult-doritele prorogări ale legilor justiției, iar ceea ce se știe deja, PSD a fost insensibil la 600.000 de oameni în stradă, nu se va speria de 7 „emanați” fără reprezentativitate. PS Dacă vrei să-l bați pe Goliat învață de la David ce ai de făcut: nu te bați cu regulile lui, nu negociezi, îi folosești slăbiciunile și îi dai lovitură fatală când se așteaptă mai puțin. Dacă vrei”, a scris Andrei Văcaru pe Facebook.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img