spot_img
25.5 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăFapt DiversBob Dylan nu răspunde Comitetului Nobel

Bob Dylan nu răspunde Comitetului Nobel

-

Academia Suedeză a anunţat luni că a renunţat la încercările sale – rămase fără succes – de a intra în contact cu Bob Dylan, deoarece artistul american, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 2016, nu a răspuns deocamdată e-mailurilor primite de la Comitetul Nobel şi nu a anunţat dacă va participa la ceremonia oficială de înmânare a acestor premii, informează The Guardian.

- Reclama -

”În acest moment, nu mai facem nimic. I-am telefonat şi i-am trimis e-mailuri celui mai apropiat colaborator al lui şi am primit răspunsuri foarte amabile. Pentru moment, este cu siguranţă suficient”, a declarat Sara Danius, secretarul permanent al Academiei Suedeze, pentru postul radiofonic SR.

Deocamdată, muzicianul american a păstrat o tăcere totală în această privinţă,  după ce a câştigat premiul Nobel pentru literatură, joi.

Bob Dylan a susţinut un concert în aceeaşi seară, în Las Vegas, dar nu a făcut nicio referire la premiul Nobel în timpul show-ului său.

Bob Dylan şi-a încheiat acel concert cu un cover al unei piese din repertoriul lui Frank Sinatra, ”Why Try to Change Me Now”, iar această alegere ar putea fi o aluzie voalată la reputaţia pe care artistul o are de multe decenii, considerată de unii o îndărătnicie, iar de alţii o persistenţă admirabilă în încercarea sa de a-şi făuri propriul drum în viaţă.

”Nu sunt deloc îngrijorată. Cred că se va prezenta la ceremonie”, a adăugat Sara Danius.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img