spot_img
19.3 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeBloomberg: Companiile străine care au părăsit Rusia înregistrează pierderi uriașe

Bloomberg: Companiile străine care au părăsit Rusia înregistrează pierderi uriașe

-

Companiile străine care au părăsit Rusia înregistrează pierderi uriașe, iar întărirea rublei față de euro a devenit o adevărată ”bătaie de cap” pentru băncile occidentale, scrie agenția Bloomberg.

Directorul executiv al Raiffeisen Bank (Austria), Johann Strobl, a relatat că pentru cei care au decis să-și lichideze afacerile din Rusia, o monedă rusă puternică a devenit ”bătaie de cap”, iar companiile care au decis să părăsească repede Rusia după ce a început operațiunea specială din Ucraina, au înregistrat ”pierderi serioase”.

Astfel, banca de credit Societe Generale SA (Franța) a confirmat că, la sfârșitul trimestrului II, pierderile sale înainte de impozitare s-au ridicat la 3,3 miliarde de euro din cauza retragerii din Rusia. Alte companii, care au acționat mai lent, s-au confruntat cu o creștere a riscului și cu un salt al profitului.

În același timp, Raiffeisen Bank a numit Rusia ca fiind una dintre sursele veniturilor mari ale băncii.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...