Blocul turn situat pe Faleză Nord din Constanța, în pericol de demolare, după ce Asociația Constanța Altfel a solicitat, la Judecătoria Constanța, autorizație desființare lucrări, pe motiv că documentația care a stat la baza construcției nu ar fi fost emiseă cu respectarea normelor legale. Blocul este construit pentru SC Cristian Impex SRL, firmă ce aparţine în acte lui Cristian Caraman, adică fiul Sirmei Caraman, în prezent secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, scrie Replica de Constanța.
Societatea deţine fabrica de pâine „Cuptorul de Aur“, înființată încă din 1994, dar care de-a lungul timpului a reuşit să depăşească stadiul de patiserie în Piaţa Veche din Tulcea. Firma are acum în spate o fabrică modernizată pe baza unui proiect de 1,3 milioane de euro, finanţare europeană. Aceeaşi societate, Cristian Impex SRL, a bifat şi un proiect FEADR, pentru siloz şi moară cereale, în valoare de aproximativ 200.000 euro. Nici nu este de mirare că societatea s-a descurcat atât de bine în hăţişul birocraţiei, de vreme ce mama lui Cristian Caraman este fostul director executiv al Consiliului Judeţean Tulcea, Sirma Caraman. Iată că, de la modesta patiserie la fabrică şi moară de cereale, familia Caraman investeşte într-un bloc care va avea ca destinaţie locuinţe de vacanţă şi regim hotelier, mai scrie sursa citată.
Aceeași Sirma Caraman pe care Sevil Shhaideh, pe vremea când era mionistru, mai exact la data de 11 octombrie 2017, i-a delegat atribuţiile pentru o zi Sirmei Caraman, pentru ca aceasta să poată participa la şedinţa de Guvern. Motivul: în ziua cu pricina ex-ministrul Shhaideh s-a prezentat la DNA pentru a fi audiată în dosarul Belina, în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu. Ulterior, Shhaideh a demisionat din funcţia de ministru, dar nu a plecat de tot din Guvern, fiind numită consilier de stat.
Amintim că, în 2015, societatea familiei Caraman încerca să obţină certificat de urbanism pentru modificarea proiectului de construire a unui imobil P+2E cu destinaţie locuinţe colective şi spaţii comerciale în limita a maximum 25% din suprafaţa construită. Astfel, el dorea să ridice un bloc cu şase etaje şi comerţ la parter, dar nu i s-au eliberat documentele necesare. Între timp, cum-necum, problema a fost rezolvată! Dar iată că imobilul a ajuns în atenția Asociașiei Constanța Altfel, carea cerut, pe 8 august, Judecătoriei Constanța, autorizarea desființării lucrărilor, mai afirmă Replica.