spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizeBiden: Este mort, dar nu vom anunţa

Biden: Este mort, dar nu vom anunţa

-

Acordul privind dosarul nuclear iranian, cunoscut sub acronimul JCPOA, „este mort”, afirmă preşedintele american Joe Biden într-un video care circula marţi pe Twitter şi a căreui autenticitate nu a fost contestată de Casa Albă, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

În acest video, care circula fără dată şi fără localizare, preşedintele, înconjurat de gărzi de corp, este surprins într-o discuţie informală cu persoane aflate după o barieră metalică, dintre care una are pe frunte o bentiţă în culorile Iranului, în ceea ce pare a fi o sală de sport sau o sală polivalentă.

Unele elemente de decor, precum şi hainele preşedintelui par să sugereze că era vorba de un miting de campanie la începutul lunii noiembrie în California, unde Joe Biden venise pentru a-l susţine de candidatul Camerei Reprezentanţilor.

„Preşedinte Biden, veţi anunţa că JCPOA e mort? Puteţi anunţa asta?”, îl întreabă o femeie pe preşedintele democrat, care îi strânge mâna.

„Este mort, dar nu vom anunţa. Este o poveste lungă”, răspunde preşedintele american.

„Nu vrem un acord cu mullahii (…). Ei nu ne reprezintă”, continuă interlocutoarea sa.

„Ştiu că nu vă reprezintă. Însă vor să aibă o armă nucleară”, spune Joe Biden, cunoscut pentru înclinaţia sa de a nu folosi limbajul oficial, în special în discuţii informale.

„Comentariile preşedintelui sunt conforme cu ceea ce spunem despre JCPOA, care nu este prioritatea noastră în acest moment”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, întrebat despre video în timpul unei discuţii de marţi cu jurnaliştii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img