spot_img
9.2 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizeBiden: Este mort, dar nu vom anunţa

Biden: Este mort, dar nu vom anunţa

-

Acordul privind dosarul nuclear iranian, cunoscut sub acronimul JCPOA, „este mort”, afirmă preşedintele american Joe Biden într-un video care circula marţi pe Twitter şi a căreui autenticitate nu a fost contestată de Casa Albă, relatează AFP conform Agerpres.

În acest video, care circula fără dată şi fără localizare, preşedintele, înconjurat de gărzi de corp, este surprins într-o discuţie informală cu persoane aflate după o barieră metalică, dintre care una are pe frunte o bentiţă în culorile Iranului, în ceea ce pare a fi o sală de sport sau o sală polivalentă.

- Advertisement -

Unele elemente de decor, precum şi hainele preşedintelui par să sugereze că era vorba de un miting de campanie la începutul lunii noiembrie în California, unde Joe Biden venise pentru a-l susţine de candidatul Camerei Reprezentanţilor.

„Preşedinte Biden, veţi anunţa că JCPOA e mort? Puteţi anunţa asta?”, îl întreabă o femeie pe preşedintele democrat, care îi strânge mâna.

- Advertisement -

„Este mort, dar nu vom anunţa. Este o poveste lungă”, răspunde preşedintele american.

„Nu vrem un acord cu mullahii (…). Ei nu ne reprezintă”, continuă interlocutoarea sa.

„Ştiu că nu vă reprezintă. Însă vor să aibă o armă nucleară”, spune Joe Biden, cunoscut pentru înclinaţia sa de a nu folosi limbajul oficial, în special în discuţii informale.

„Comentariile preşedintelui sunt conforme cu ceea ce spunem despre JCPOA, care nu este prioritatea noastră în acest moment”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, întrebat despre video în timpul unei discuţii de marţi cu jurnaliştii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img