spot_img
9.5 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăDezvaluiriBeny Steinmetz: Este un “război politic” finanţat de George Soros

Beny Steinmetz: Este un “război politic” finanţat de George Soros

-

Omul de afaceri Beny Steinmetz, reţinut luni împreună cu Tal Silberstein, consilier politic, şi alţi cinci oameni de afaceri, a compărut în instanţă, unde a declarat că ancheta care îl vizează este un “război politic” finanţat de miliardarul George Soros, relatează Ynet.

Steinmetz afirmă că întregul dosar împotriva sa are la bază declaraţia falsă a unei femei neidentificate.

- Advertisement -

Judecătorul care l-a audiat pe omul de afaceri au decis că atât el, cât şi Silberstein vor rămâne în arest încă patru zile.

Haaretz precizează că cei reţinuţi sunt suspectaţi de fals, de uz de fals, de spălare de bani, de abuz de încredere, de obstrucţionarea justiţiei, toate având legătură cu arestarea lui Steinmetz din luna decembrie a anului trecut, într-un caz de corupţie, care implica zeci de milioane de dolari.

- Advertisement -

Mai exact, Steinmetz şi asociatul său ar fi plătit sumele enorme unor oficiali din Guineea pentru a-şi promova interesele de afaceri.

În 2014, Guineea a acceptat un raport ce recomanda ca două concesiuni alocate BGSR să fie anulate, pentru că au fost obţinute prin corupţie. BGSR a cerut arbitrarea dosarului.

În aprilie 2017, BGSR l-a dat în judecată pe miliardarul George Soros, care a consiliat autorităţile din Guineea, pentru că ar fi încercat să facă să eşueze contractul, manipulând Guvernul din ţara africană. Compania a cerut despăgubiri de 10 miliarde de dolari, susţinând că Soros a fabricat acuzaţii împotriva BGSR. “Soros a fost motivat numai de răutate, pentru că nu are interese economice în Guineea”, a scris societatea în plângere.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img