spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeBeijing despre ce i-a spus Xi lui Biden: Oricine încearcă să...

Beijing despre ce i-a spus Xi lui Biden: Oricine încearcă să despartă Taiwanul de China va încălca interesele fundamentale ale națiunii chineze

-

Liderul chinez Xi Jinping i-a subliniat președintelui american Joe Biden inutilitatea încercărilor separatiștilor care doresc să obțină independența Taiwanului, a declarat luni Ministerul chinez de Externe într-o declarație.

- Reclama -

„Rezolvarea chestiunii Taiwanului este o chestiune pentru afacerile interne ale Chinei și ale Chinei”, a spus ministerul citat de Xi Jinping. „Este aspirația comună a poporului și națiunii chineze de a realiza reunificarea națională și de a proteja integritatea teritorială”.

„Oricine încearcă să despartă Taiwanul de China va încălca interesele fundamentale ale națiunii chineze; poporul chinez nu va lăsa absolut acest lucru să se întâmple”, a continuat declarația.

„Sperăm că SUA își va potrivi cuvintele cu acțiunea și va respecta politica unei singure Chine și cele trei comunicate comune”, a menționat ministerul chinez.

„Președintele Biden a spus de multe ori că Statele Unite nu susțin „independența Taiwanului” și nu au intenția de a folosi Taiwanul ca instrument pentru a căuta avantaje în concurența cu China sau pentru a opri China. Sperăm că SUA va acționa ca această asigurare să aibă un efect real”, a adăugat ministerul.

Liderii SUA și China și-au ținut întâlnirea de la Bali în perioada premergătoare summitului G20. După cum a raportat televiziunea centrală din China, întâlnirea a durat peste trei ore și jumătate

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img