spot_img
28.9 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăAnalizeBeijing: China va "lupta până la capăt'".Nimeni nu ar trebui să subestimeze...

Beijing: China va „lupta până la capăt'”.Nimeni nu ar trebui să subestimeze niciodată determinarea şi capacitatea forţelor armate chineze de a-şi salvgarda integritatea teritorială

-

China va ”lupta până la capăt” pentru a împiedica Taiwanul să-şi declare independenţa, a declarat duminică ministrul chinez al Apărării,Wei Fenghe, pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Beijing şi Washington cu privire la acest subiect, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

”Vom lupta cu orice preţ şi ne vom lupta până la capăt. Aceasta este singura opţiune pentru China”, a declarat Wei Fenghe la forumul de securitate „Dialogul Shangri-la” organizat la Singapore.

- Advertisement -

”Cei care urmăresc independenţa Taiwanului cu scopul de a diviza China cu siguranţă nu îşi vor atinge scopurile”, a subliniat el. ”Nimeni nu ar trebui să subestimeze niciodată determinarea şi capacitatea forţelor armate chineze de a-şi salvgarda integritatea teritorială”, a menţionat ministrul chinez.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a considerat sâmbătă activitatea militară a Chinei în apropierea Taiwanului ca fiind „provocatoare şi destabilizatoare”, la o zi după ce omologul său chinez l-a avertizat că Beijingul „nu va ezita să intre în război” dacă insula îşi declară independenţa, notează AFP.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img