spot_img
0.1 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăExterneBBC: ȘOC #Brexit: Britanicii au votat IEȘIREA din UE/ Rezultatul referendumului trebuie...

BBC: ȘOC #Brexit: Britanicii au votat IEȘIREA din UE/ Rezultatul referendumului trebuie confirmat de Parlamentul din Londra/ Sondajele s-au dovedit eronate/ Fiefurile pro UE, Manchester și Liverpool, au CLACAT/ UPDATE, 7.55. E oficial, #Brexit are votul popular: 16,738,813

-

Britanicii au votat joi la referendum pentru ieșirea din Uniunea Europeană, anunță BBC. Votul popular va trebui să fie însă confirmat de Parlamentul din Londra. În acest moment nu este clar dacă premierul Cameron va forța un vot în Parlament în detrimentul votului popular. Conform rezultatelor de la precdentele alegeri, Cameron are o majoritate confortabilă care îi poate permite să blocheze votul popular.

- Reclama -

Prezența la vot a fost de 72%,

Anunțul BBC e confirmat și de principalul post de știri, SKY News.

Conform prezenței la vot, #Brexit obține majoritatea cu 16, 8 milioane de voturi.

bbcLa ora 6.45, ora României, BBC a anunțat că Marea Britanie a votat #Brexit.

UPDATE, 7.55. E oficial, #Brexit are votul popular: 16,738,813.

84 de parlamentari conservatori eurosceptici, care au făcut campanie pentru ieşirea Marii Britanii din UE, au publicat joi nopate o scrisoare prin care îi cer prim-ministrului David Cameron să rămână în fruntea executivului indiferent de rezultatele finale ale referendumului

Sondajele au fost date peste cap, ca și la precedentele alegeri parlamentare din UK. Previziunile din fiefurile pro UE din Manchester  și Liverpool s-au dovedit false.

Imediat după închiderea secţiilor de vot, 84 de parlamentari conservatori eurosceptici, care au făcut campanie pentru ieşirea Marii Britanii din UE, au publicat o scrisoare prin care îi cer prim-ministrului David Cameron să rămână în fruntea executivului indiferent de rezultatele finale ale referendumului crucial pentru viitorul ţării şi al blocului comunitar, scrie Sky News.

CITIȚI ȘI:#Brexit: Parlamentul de la Londra are votul DECISIV, referendumul este doar CONSULTATIV

Procesul ieșirii efective al UK din UE va dura dacă va deveni efectiv, dar consecințele sunt neclare în acest moment.

CITIȚI ȘI:Directorul Institutului britanic de Studii Militare: #Brexit va afecta negativ România

Liderul partidului eurosceptic UKIP, Nigel Farage, un susținător al ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat vineri dimineață că acum îndrăznește ‘să viseze că au venit zorii unui Regat Unit independent’, relatează AFP și Reuters.

Votul din Liverpool și Manchester în favoarea UE nu a fost așa cum se aștepta.

Orașul Manchester din nordul Angliei a votat mai puțin ferm decât se aștepta în favoarea rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană la referendumul istoric care a avut loc joi, transmite Reuters.

Potrivit Press Association, 60% dintre votanții din Manchester, una dintre cele mai mari circumscripții în funcție de populație și considerată între primele cele mai sigure 15 zone care ar fi votat pentru rămânerea în UE, și-au exprimat susținerea pentru menținerea țării în blocul comunitar.

Analizele realizate de J.P. Morgan înainte de vot preziceau că 70% dintre locuitorii din Manchester vor vota pentru rămânerea în UE.

Datele oficiale arată că 58% dintre electorii din Liverpool, una din cele mai mari 15 zone de votare în funcție de populație, a votat pentru rămânerea țării în UE.

Procentul este sub predicția de 65,6% dată în analizele publicate anterior de J.P. Morgan.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img