Băsescu: Sunt două doamne care se bagă cu picioarele peste politic

0
1224

Traian Băsescu le acuză pe Livia Stanciu şi Laura Codruţa Koveşi că îşi permit să vorbească prea mult despre politică. Fostul preşedinte al României, care în mandatele sale a susţinut puternic DNA şi ICCJ, spune acum că şefele celor două instituţii „se bagă cu picioarele peste politic”. Nu este prima astfel de declaraţie. Într-o postare pe facebook, în dimineaţa zilei alegerilor, Traian Băsescu acuza DNA, SRI şi pe ambasadorul SUA că „şi-au asumat misiunea mesianică de curăţare a clasei politice”, transmite Digi 24.

Preşedintele PMP a fost deranjat de afirmaţia preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, care a spus că realegerea în funcții a unor primari care au probleme cu justiția nu este un lucru normal. Traian Băsescu a susţinut, la un post de televiziune, că şefa Curţii Supreme a încălcat prezumția de nevinovăției care trebuie să li se acorde celor care nu au fost definitiv condamnaţi.

Fostul preşedinte a spus că „liderii justiției își permit prea mult”, referindu-se nu doar la Livia Stanciu, ci şi la şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. „Sunt două doamne care se bagă cu picioarele peste politic. Fie că este vorba de doamna Codruța Kovesi, fie că vorbim de doamna Stanciu. În ultima vreme au devenit politicieni. Totuși, la intervenția doamnei Stanciu trebuie făcută o observație. Dânsa nu are dreptul, dacă își respectă meseria, dacă se respectă pe domnia sa, să spună vreodată în viața dânsei că nu trebuie respectată prezumția de nevinovăție pentru cineva”, a afirmat Traian Băsescu.