spot_img
12.2 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăhighlightBăsescu: Și dacă Hexi Pharma a fost o înscenare uriaşă?

Băsescu: Și dacă Hexi Pharma a fost o înscenare uriaşă?

-

Traian Băsescu susţine, într-o postare pe facebook, că patru lucruri îi crează suspiciuni în legătură cu scandalul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, motiv pentru care fostul preşedinte se întreabă dacă episodul Hexi Pharma nu a fost cumva o înscenare de proporţii.

”Temperatura scandalului Hexi Pharma a scăzut suficient pentru a putea fi discutat raţional. Mă întreb: şi dacă Hexi Pharma a fost o înscenare uriaşă profitând de câteva inadvertenţe sau de câteva probe trucate deliberat sau accidental şi trimise la ICECHIM?”, a scris Traian Băsescu.

- Advertisement -

El afirmă că are ”suspiciuni puternice” din patru motive. În primul rând, Băsescu nu crede că SRI nu ar fi aflat de diluarea sistematică şi repetată a dezinfectanţilor din spitale, inclusiv din spitalul SRI. În al doilea rând, acelaşi lucru ar trebuit sesizat de managerii a sute de spitale şi miile de medici care folosesc dezinfectanţi în fiecare zi de muncă.

Ultimele două motive de suspiciune sunt legate de moralitatea personalului din sistemul de sănătate. ”Resping hotărât ideea că sute de manageri şi medici români au sacrificat vieţile bolnavilor de dragul unei şpăgi, fie ea şi relativ consistentă raportată la salariile din sănătate. Resping ideea că mult blamata Comisie de Biocide de pe lângă Ministerul Sănătăţii a tolerat ca, ani de zile, spitalele din România să fie aprovizionate cu dezinfectanţi puternic diluaţi”, susţine preşedintele PMP.

- Advertisement -

Băsescu crede că medicii au fost umiliţi şi copleşiţi de scandalul Hexi Pharma, mulţi dintre ei gândindu-se să plece în străinătate. ”Ceva nu se leagă, ceva miroase urât în acest scandal”, a mai spus fostul şef al statului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img