spot_img
14.5 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăDezvaluiriBăsescu: Nu l-aș nominaliza premier pe Grindeanu, e legat de servicii

Băsescu: Nu l-aș nominaliza premier pe Grindeanu, e legat de servicii

-

Nu l-aș nominaliza premier Sorin Grindeanu. A fost școlit la Academia de Informații, a fost membru în Comisia SRI, a declarat miercuri seară la B1 Tv fostul președinte Traian Băsescu.

CITIȚI ȘI: Noul premier propus de PSD școlit la SRI

- Advertisement -

Grindeanu e prea legat de servicii, a susținut Băsescu.

România are nevoie de un moment zero. Aceste instituții de forță se pare că au intrat în politică pe pilot automat. Distrug oameni, arestează, fac dosare, președintele Iohannis trebuie să dea un semnal puternic: nici o tangență cu structurile de securitate. a susținut Băsescu.

- Advertisement -

„O să fiu foarte sincer deși pare Gică Contră. Nu l-aș numi! Domnul Grideanu a fost susținut de PMP la Timiș. Mi s-a părut un loc potrivit, dar de la Consiliul Județean Timiș în fruntea guvernului e o cale lungă și eu apreciez foarte mult faptul că dânsul este matematician și informatician, dar în momentul de față România are o mare problemă: în ce măsură structurile de securitate controlează decizia politică. Ori faptul că domnul Grideanu a fost membru în comisia de control al serviciilor secrete, a fost elev la Academia Națională de Informații. Mi se pare că este nepotrivită această numire, iar responsabilitatea aici nu este a lui Dragnea. Responsabilitatea este a președintelui să spună ce tip de stat vrea, un stat de dubii legat de controlul structurilor de securitate asupra politicului sau un stat asupra căruia să nu existe aceste dubii. Este un moment în care toată presa, mare parte din populație, este convinsă că în țara asta conduce altcineva decât politicienii. În locul președintelui Iohannis aș fi extrem de exigent cu numirea premierului, și cu  desemnarea decretelor pentru toți miniștrii. Avem nevoie de un moment 0 în care să avem convingerea că politiciul nu este controlat nici de DNA nici de servicii. Ne-a ajuns guvernul Ponta, cu Ponta și toată istoria lui, ne-au ajuns destule”, a afirmat Traian Băsescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img