Băsescu: Kovesi a mințit o țară întreagă

0
947

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat,miercuri,pentru MEDIAFAX,că decizia CCR arată că şefa DNA Laura Kovesi a minţit o naţiune întreagă pentru că nimeni nu a pus problema dezincriminării abuzului în serviciu, adăugând că CCR a fost sesizată pentru sintagma „îndeplinire defectuoasă”.

„Decizia de astăzi a CCR a dovedit că doamna procuror şef Kovesi a minţit o naţiune întreagă pentru că nimeni nu a cerut dezincriminarea, din păcate, şi a făcut-o procurorul şef DNA. Nimeni nu a pus în mod serios problema dezincriminării abuzului în serviciu şi eu cred că trebuie să rămână în legislaţia noastră. Dar trebuie să rămână definit în aşa fel încât să nu permită abuzul procurorilor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, fostul preşedinte Traian Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat că prin decizia de miercuri a CCR procurorii trebuie să spună exact celor acuzaţi care sunt prevederile legale pe care le-au încălcat.

„(…) Până acum se spunea (acuzatului-n.r.) că a îndeplinit defectuos şi, prin urmare, s-au produs pagube. Ori, aşa ceva nu poate funcţiona într-un stat de drept. De astăzi, procurorii trebuie să spună exact celui pe care îl acuză articolul de lege pe care l-a încălcat”, a explicat Traian Băsescu.