spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăJustitieBăsescu: Kovesi a încălcat Constituția, trebuie demisă

Băsescu: Kovesi a încălcat Constituția, trebuie demisă

-

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, joi, la România TV, că ar fi demis-o, din calitatea de şef al statului, pe Laura Codruţa Kövesi dacă judecătorii Curţii Constituţionale ar fi constatat că DNA a încălcat Constituţia, cum s-a întâmplat în cazul sesizării depuse de preşedintele Senatului legate de ancheta procurorilor anticorupţie privind modul de adoptare a OUG 13/2017.

”Dacă un şef de stat încalcă Constituţia, este suspendat de Parlament. Doamnei Kövesi îi este permis acest lucru, se pare, după cum îi este permis şi să plagieze, dar să nu i se anuleze doctoratul, cum îi este permis să facă şi spectacole absolut interzise de orice legislaţie internaţională la care România este parte cu purtarea cu cătuşe a oamenilor prin faţa DNA şi cu chemarea televiziunilor, cum îi este permis să dea documente din dosare către presă”, a declarat Traian Băsescu.

- Advertisement -

Întrebat dacă, în cazul în care ar fi fost încă preşedintele României, ar fi demis-o pe Codruţa Kövesi pentru decizia CCR legată de OUG 13/2017, Băsescu a răspuns: ”Nu ezitam (…) Vă asigur că la o încălcare de Constituţie constatată de Curtea Constituţională, niciun şef din instituţie nu ar fi rămas în funcţie.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img