spot_img
24.6 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăPoliticaBăsescu: Introducerea unor noi domenii precum mediul sau cultura în strategia de...

Băsescu: Introducerea unor noi domenii precum mediul sau cultura în strategia de apărare este o greșeală

-

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că introducerea unor noi domenii precum educația, cultura sau mediul în strategia de apărare a țării reprezintă o greșeală, punctând însă că acest lucru „îi va aduce la raport” pe miniștrii de resort.

- Reclama -

Acesta a afirmat că una dintre țintele strategiei de apărare constă în reglarea raporturilor de putere dintre președinte și premier, pe de o parte, și președinte și Parlament, pe de altă parte.

„Orice strategie elaborată la Cotroceni are țintele ei iar una dintre ținte este exact datorită Constituției, să încerce să regleze niște raporturi de putere între președinte și premier, președinte și Parlament. Este posibil ca asta să facă domnul Iohannis cu noua strategie. (…) În propunerile de ordine de zi, președintele introduce puncte care țin de cultură, dar mi se pare deja ridicol. Este o greșeală introducerea acestor domenii în strategia de apărare. Eu vă garantez că strategia este scrisă de consilieri și Iohannis nu a prea citit-o. (…) E discutabil câtă putere îți dă, dar îi aduce la raport (pe miniștrii de resort — n.r.) pe temele din strategie”, a spus Traian Băsescu la B1 tv.

Președintele Klaus Iohannis va vorbi luni în plenul reunit al Parlamentului despre Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015 — 2019.

Pe 10 iunie, CSAT a hotărât promovarea Strategiei Naționale de Apărare „O Românie puternică în Europa și în lume” în Parlament pentru a fi adoptată, una dintre principalele noutăți ale acestui document fiind conceptul de securitate extinsă.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...