spot_img
21.7 C
București
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăhighlightBĂSESCU: Germania și Franța NU ne vor în Schengen făcând jocul Rusiei

BĂSESCU: Germania și Franța NU ne vor în Schengen făcând jocul Rusiei

-

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat marți seară la B1 TV că Franța și Germania fac o concesie Rusiei refuzând accesul României în Schengen.

- Reclama -

Băsescu l-a criticat, din nou, dur pe președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker pentru declarațiile acestuia privind îmbunătățirea relațiilor cu Rusia.

Mă îngrijorează deciziile Franței și Germaniei exprimate prin vocea lui Juncker, care numai nu spune <<hai să ridicăm sancțiunile impuse Rusiei după ce a făcut în Ucraina>>. Ăsta e mesajul lui Juncker, pe care l-am apreciat pentru sprijinul pe care l-a dat României, dar acum cred că a sărit calul, a declarat fostul șef al statului.

CITIȚI ȘI:Cristian Diaconescu, scrisoare DURĂ către Juncker: NU vă permiteți așa ceva, faceți-o fără noi!

Juncker e un nefericit, a susținut fostul președinte, care a spus că președintele Klaus Iohannis trebuia să ia atitudine în privința declarațiilor acestuia deoarece acestea privesc interesele statului român, făcând trimitere la cedările în privința Ucrainei și că ar urma Moldova.

Băsescu a mai spus că aliatul României în Europa este Marea Britanie, care nu susține poziția lui Juncker sprijinit de Germania și Rusia.

”E o involuție formidabilă a UE în raporturile cu Rusia. Vă asigur că declarațiile lui Juncker de la Passau nu sunt declarații făcute că așa crede el. Acele declarații au avut binecuvântarea Germaniei și a Franței, nu și a Marii Britanii. Juncker e doar un exponent a unor poziții a marilor puteri economice și militare din interiorul UE. De aceea eu am reacționat și m-a surprins că nu a existat o reacție extrem de dură pentru că oricine înțelege că nu le-a făcut de capul lui. Și le-a mai si făcut la Passau, în Germania, nu în altă parte. Din punct de vedere al susținerii nevoilor noastre de securitate în interiorul UE trebuie făcute clarificări imediate, iar președintele trebuia să aibă o reacție extrem de tăioasă în raport cu declarațiile lui Junker. Reacția nu a existat ”,  a declarat fostul președinte.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img