Băsescu despre jocurile la București: Un Pepsi pentru Ponta și jocurile PNL, PSD și Pro România

0
145

Zona de stânga a candidaturilor pentru Primăria Capitalei pare să se aglomereze. A apărut încă un posibil candidat, Victor Ponta, iar Gabriela Firea, candidatul PSD, s-a supărat foarte tare și amenință chiar că își va retrage candidatura, mai ales după declarațiile făcute de actualul edil al Sectorului 3, Robert Negoiță, care a anunțat că nu va mai candida din partea PSD.

„Slavă Domnului, dacă domnul Ponta pune candidat, e binevenit! Cred că-i prima dată când o să-i trimit un… Pepsi”,  a reacționat, râzând, Traian Băsescu, fost președinte al României și fost primar al Bucureștiului. „Mi se pare o veste foarte bună pentru dreapta. Totul este ca dreapta să aibă capacitatea să valorifice acest lucru”, a spus Traian Băsescu, marți seara, la Digi24. 

El a explicat că vede această situație una favorabilă dreptei, dacă dreapta va fi suficient de inteligentă să se regrupeze. „Se pare că  nu se reușește foarte bine cuplarea între USR și PNL. PMP-ul e prea mic ca să influențeze lucrurile, el va acționa în funcție de ce fac cei doi mai mari”, a declarat Traian Băsescu, reconfirmând că nu exclude o candidatură proprie la Primăria București, dacă situația o va impune. „Aici este marea problemă, în găsirea unei soluții politice între PNL și USR. PMP-ul nu-i 40 la sută în București, nu-i 25 la sută în București, cum sunt ceilalți doi parteneri de opoziție”, a arătat Traian Băsescu. „Dacă lucrurile nu se vor clarifica, n-o să-mi las partidul, pentru că o să-i fie dificil să candideze singur”, a punctat Traian Băsescu.

Fostul președinte crede că fostul premier Victor Ponta, liderul Pro România, nu are șanse reale în fața Gabrielei Firea, actualul edil al Capitalei, dacă aceasta „va fi susținută onest” de partid. „Știți că PSD-ul are un dar nemaipomenit să-și lichideze liderii, iar o Firea care ar mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei e o mare amenințare pentru primul scaun al PSD-ului. Am trăit momente de-astea, știu foarte bine care a fost propulsia unei astfel de victorii la Primăria Capitalei, în PD, când a fost competiția cu Petre Roman. N-o spun ca un lucru de glorie, dar e o analiză politică”, a adăugat Traian Băsescu.