spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăAnalizeBăsescu despre absența lui Iohannis la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii...

Băsescu despre absența lui Iohannis la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România: EROARE POLITICĂ MAJORĂ

-

Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat joi că trece la „categoria erori politice majore” absenţa preşedintelui Klaus Iohannis de la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

„Mi-e greu să găsesc o justificare neparticipării, o trec la categoria erori politice majore, pentru că erau acolo doi foşti preşedinţi, era Custodele Coroanei, care a onorat invitaţia la acest eveniment. (…) Semnificaţia prezenţei preşedintelui în Parlament la un moment istoric este majoră şi de acest lucru trebuia să ţină cont şi el şi consilierii. A fost cel puţin neinspirată decizia de a nu participa şi de a trimite Parlamentului un mesaj pe care Dragnea l-a expediat, aş spune, cu aroganţă, spunând ‘pentru cei interesaţi găsiţi mesajul preşedintelui pe site-ul Camerei Deputaţilor'”, a afirmat Băsescu la B1 TV întrebat cum comentează faptul că Iohannis nu a fost în Parlament la aniversarea Unirii.

- Advertisement -

Băsescu a adăugat că „nu îl costa nimic” pe Iohannis dacă venea la Parlament, dimpotrivă, mesajul oficial ar fi fost cel al preşedintelui României, şi nu unul al Parlamentului la 100 de la unirea Basarabiei cu România.

„Oricum, în istorie va rămâne şi declaraţia adoptată de Parlament, care în ultimele două paragrafe explică faptul că Parlamentul României este deschis reunificării atunci când Moldova o va dori. Îmi este foarte greu să înţeleg de ce nu a venit preşedintele, practic, nu există o justificare, cu atât mai mult cu cât era cel care trebuia să dea şi linia oficială a Executivului României ca prim responsabil de politica externă. Probabil, zic eu, nu a vrut o asumare, să spui că nu vrei, pentru că nu toată lumea vrea unirea României cu Republica Moldova, să spui că nu vrei nu dădea bine la votanţi, să spui că vrei – probabil se gândeşte şi dânsul la fel ca mulţi oameni care cred că România poate acţiona numai cu aprobare. (…) Nu-i vedeţi pe toţi? Şi astăzi am văzut în tot soiul de mass media: ‘dar Washingtonul e de acord, dar Bruxelles-ul ştie, dar Parisul?'”, a mai spus Băsescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img