spot_img
11.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeBăsescu de acord cu Dăncilă că MCV a fost folosit împotriva României

Băsescu de acord cu Dăncilă că MCV a fost folosit împotriva României

-

Fostul preşedinte Traian Băsescu, senator PMP, a declarat, joi, că în opinia sa mecanismul de monitorizare a justiţiei din România – MCV, a fost şi utilizat excesiv de mai multe ori împotriva ţării noastre, transmite Agerpres.

Preşedintele de onoare al PMP a spus, în cadrul emisiuni la B1 TV, că este de acord cu o parte din declaraţiile primului ministru Viorica Dăncilă din Parlamentul European, respectiv cu cele referitoare la MCV.

- Advertisement -

„Trebuie să recunoaştem că acest MCV a fost de multe ori utilizat excesiv împotriva noastră şi nu ca să ne ajute. Aici, în unele pasaje ale intervenţiei, îi dau dreptate doamnei Dăncilă şi, uite, vă dau un exemplu. Dacă puteţi să spuneţi, că eu nu pot, dacă aceşti oamieni care fac evaluare pe justiţie pentru MCV au trecut vreodată pe la prim-ministru sau pe la preşedintele României”, a afirmat Băsescu, joi, la B1 TV.

Fostul preşedinte a adăugat că marele păcat al rapoartelor MCV este faptul că evaluatorii care au realizat misiunile de monitorizare nu au discutat, înainte de redactarea rapoartelor, cu preşedintele României sau cu premierul.

- Advertisement -

Traian Băsescu a subliniat faptul că susţine MCV-ul, însă în opinia sa, România a făcut progrese uriaşe, inclusiv în justiţie.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, la Parlamentul European, că în rapoartele MCV nu s-a menţionat nimic despre încălcările drepturilor omului ale persoanelor urmărite penal.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img