Băsescu anunță cele 3 teme cheie ale campaniei PMP

0
150

PMP va promova în campania electorală pentru alegerile parlamentare unirea României cu Republica Moldova, ca obiectiv de țară, asumarea referendumului din 2009 – Parlament cu 300 de aleși, precum și necesitatea unei noi legi a sănătății, a anunțat joi președintele partidului,Traian Băsescu, după Consiliul Executiv Național.

„Am refixat principalele teme de campanie pe care le are Partidul Mișcarea Populară, adică promovarea obiectivului național pe care-l propunem, adică a obiectivului de țară, unirea cu Republica Moldova și argumentele de ce. Promovarea ideii că trebuie să se țină cont de referendumul din 2009 cu 300 de parlamentari, necesitatea unei noi legi a Sănătății”, a declarat Băsescu.

El a adăugat că în atenția PMP va fi și ideea revenirii la alegerea prin vot a președinților consiliilor județene și în două tururi de scrutin a primarilor. Traian Băsescu a amintit că PMP are depuse în Parlament proiecte de lege pe aceste subiecte.

„Nu în ultimul rând, problema împăduririlor va fi o temă de campanie pentru PMP, reîmpăduriri absolut necesare, având în vedere defrișările sălbatice făcute în ultimul deceniu”, a spus președintele PMP.

Băsescu a precizat că în cadrul reuniunii s-a discutat și despre strategia de campanie a PMP în teritoriu.

„De asemenea, au fost discutate chestiuni despre cum trebuie să ne mișcăm în teritoriu pentru că nimeni nu va deține voturi dacă va sta la sediu sau acasă. Ziua de 11 decembrie, seara, este momentul adevărului. În rest, totul este poveste”, a punctat președintele PMP.

Traian Băsescu a afirmat că pornește în campania electorală cu gândul ca PMP să obțină „un rezultat foarte bun”.

Întrebat despre afirmația președintelui executiv al PMP Valeriu Steriu, potrivit căreia partidul și-a propus să obțină 40 de mandate de parlamentar, Băsescu a spus: „Eu cred că e modest Steriu, dar așa s-a obișnuit el la UNPR”.

Totodată, întrebat dacă DNA va juca un rol în campania electorală la parlamentare, președintele PMP a răspuns: „Nu știu, eu sunt obișnuit să mă aștept la ce e mai rău”.