spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAnalizeBăsescu: Adamescu, ucis de dispreţul magistraţilor pentru viaţă

Băsescu: Adamescu, ucis de dispreţul magistraţilor pentru viaţă

-

„Voi chiar nu răspundeţi de nimic? Moartea lui Adamescu, om condamnat la patru ani de închisoare, deci nu condamnat la moarte. Datorită stării de sănătate avocaţii domnului Adamescu au cerut în mod repetat instanţelor, eliberaea condiţionată a milionarului. Avea acest drep datorită stării de sănătate. Procurorii DNA au avut în mână toate actele medicale ale omului, acte care demonstrau o situaţie critică a sănătăţii. Cu toate acestea, au cerut cu înverşunare menţinerea stării de încarcerare. Mai mult, starea de sănătate a fost agravată de boli contractate în penitenciar”, scrie pe Facebook Traian Băsescu.

El spune că şi judecătorii, cu actele medicale în mână, „dar obedienţi şi înspăimântaţi de presiunea procurorului DNA”, au menţinut starea de încarcerare a unui om „slăbit de boală până la epuizare”.

- Advertisement -

„Acest om a fost ucis de dispreţul pentru viaţă al procurorilor şi judecătorilor fără ca cineva să-l fi condamnat la moarte, dar l-au ucis ei, procurorii şi judecătorii statului de drept”, susţine Traian Băsescu, referinduăse şi la zecile/sutele de oameni simpli care mor anual în penitenciare din cauza dispreţului pentru viaţa deţinuţilor manifestat de provurori şi de judecători.

„Aştept să fiu acuzat de CSM pentru afectarea independenţei justiţiei. Sau poate Inspecţia CSM va ancheta deciziile judecătorilor în astfel de cazuri ? Nu cred”, scrie fostul preşedinte.

- Advertisement -

Într-un Post Scriptum, el îşi explică şi relaţia cu Dan Adamescu, negând că ar fi avut relaţii apropiate cu acesta.

„Pentru că «România Liberă» nu m-a atacat consecvent în cele două mandate, ba de multe ori m-a susţinut, mafia din presă spune «Adamescu,miliardarul lui Băsescu». O mare minciună. Poate am fost în acelaşi timp, în acelaşi salon la diverse recepţii. Cu domnul Adamescu am discutat însă o singură dată la Cotroceni, când am discutat şi cu alte societăţi de asigurare . Voiam să aflu care este potenţialul societăţilor româneşti de a face asigurări private de sănătate. Recunosc, nu m-a convins că asigurările private de sănătate pot fi făcute numai de asiguratori români, atâta timp cât aveau uriaşe întârzieri la palata asigurărilor auto CASCO şi RCA”, argumentează Traian Băsescu.

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit la vârsta de 68 de ani. Cătălin Breazu, avocatul lui Dan Adamescu, a declarat marţi, pentru News.ro, că trupul neînsufleţit al omului de afaceri va fi dus la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru un raport medico-legal, care este obligatoriu întrucât acesta era în detenţie, precizând că cel mai probabil cauza morţii este o septicemie care i-a afectat toate organele şi, în final, „inima i-a cedat

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img