Băsescu acuză Departamentul de Stat american

0
215

Fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat, marţi seară, Raportul Departamentului de Stat al SUA, afirmând că este „incorect” pentru că a semnalizat lucruri adevărate despre anumite zone ale justiţiei, însă nu a făcut nici măcar o mică atenţionare despre „derapajele” DNA.

„Relativ corect ca observaţii în ceea ce priveşte presa (…) şi în ceea ce priveşte justiţia, incorect pentru că a semnalizat lucruri adevărate despre celelalte zone ale justiţiei, dar să nu faci o mică atenţionare că DNA are elemente de derapaj în ceea ce priveşte respectarea drepturilor fundamentale şi posibile înscenări este inadmisibil. Pentru mine şi-au pierdut credibilitatea. (…) A nu semnaliza a decredibilizat raportul (…) ”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la TVR1.

Traian Băsescu a afirmat că „raportul este prost făcut”.

Raportul de ţară privind Drepturile Omului, publicat de Departamentul de Stat al SUA, arată că închisorile din România nu au reuşit nici în 2017 să ajungă la standardele impuse de Consiliul Europei, alocând mai puţin de 43 de metri pătraţi, 4 metri pătraţi de spaţiu pentru fiecare deţinut.