spot_img
22.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăActualitateBărbatul cu casca roşie

Bărbatul cu casca roşie

-

„Bărbatul cu casca roşie”. Aşa a fost numit de fratele primei victime scoase de sub dărâmături de Lt Bogdan Toma ,împreună cu echipa sa. Este vorba despre prima intervenţie pe care echipa românească a desfăşurat-o în Turcia. Lt. Bogdan Toma a povestit cu emoţie pentru News.ro clipele când, alături de echipa sa, a scos de sub dărâmături un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, şi, din păcate, şi pe copilul lor, fără viaţă însă.

Pe tot parcursul acestei misiuni extrem de dificile le-a stat alături un bărbat care cunoaşte limba engleză şi care, aşa cum a aflat echipa ulterior, este fratele celui salvat de sub dărâmături. Mişcat de efortul salvatorilor români, bărbatul l-a îmbrăţişat şi i-a mulţumit celui pe care l-a numit „bărbatul cu casca roşie”, primul om care i-a ieşit în cale. Această intervenţie a scos la lumină şi altă poveste impresionantă. Omul scos de sub ruine de echipele noastre fusese recent în România şi luptă pentru salvarea copiilor vulnerabili, transmite news.ro.

„Este prima intervenţie pe care echipa românească a desfăşurat-o în Turcia, o intervenţie destul de dificilă pentru colegii mei care timp de şapte ore au lucrat atât cu echipamentele specifice de intervenţii în astfel de situaţii, dar şi cu ajutorul unei macarale şi al unui excavator pentru a reuşi mutarea unei plăci din beton, din fericire am reuşit extragerea celor două persoane, este vorba despre soţ şi soţie, dintre dărâmături, însă, din nefericire, pentru copilul care era între ei, cel mai probabil din dorinţa de a-l proteja, colegii mei nu au mai putut face nimic, fiind deja decedat. 

Am aflat ulterior, graţie faptului că această persoană vorbea limba engleză, am aflat că este fratele bărbatului care se afla sub dărâmături, din ce am înţeles de la colegii mei din ţară, şi-a arătat recunoştinţa pentru munca întregii echipe printr-un mesaj pe care l-a postat pe pagina DSU. 

„Aş vrea să mulţumesc în mod special bărbatului cu casca roşie. A fost foarte răbdător cu mine, m-a ţinut la curent, a fost profund îndurerat şi trist pentru pierderea copilului”, este un fragment din postarea sa.

Ceea ce a trăit lt Toma a fost însă şi o experienţă uluitoare, care vorbeşte despre ce înseamnă să oferi ajutor pentru ca apoi să-l poţi primi în alte condiţii, extrem de grele, în împrejurări pe care nimeni nu şi le-a dorit. Aşa cum au explicat cei de la DSU, bărbatul salvat de echipa Lt Toma este de origine siriană, familia sa este stabilită în Turcia şi cu câteva săptămâni în urmă fusese în România. Bărbatul scos de sub dărâmături lucrează pentru o asociaţie umanitară care sprijină şi salvează copii vulnerabili, iar acum au primit, atât el cât şi soţia sa, şansă la viaţă de la salvatorii români. 

INTEGRAL PE NEWS.RO

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img