spot_img
21.4 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăExterneBande columbiene jefuiesc spitalele greceşti

Bande columbiene jefuiesc spitalele greceşti

-

Grupuri columbiene de crimă organizată se află în spatele unei serii de furturi de echipamente medicale scumpe de la spitalele din Grecia și din alte 11 țări europene, au anunțat autorităţile elene.

- Reclama -

În comunicat se menţionează că poliția caută trei suspecți din Columbia în legătură cu patru jafuri din Grecia care au fost comise luna trecută. În cooperare cu autoritățile columbiene, au fost găsite patru din cele aproximativ 12 piese de echipamente medicale în valoare de peste o jumătate de milion, care sunt folosite în principal pentru colonoscopie şi gastroscopie. În prezent se fac demersuri pentru ca aceste dispozitive să fie readuse în Grecia.

Șeful poliției ateniene, Hristos Papazafiris, a declarat că în ultimii patru ani, furturi asemănătoare au fost realizate în Franța, Germania, Italia, Austria, Olanda, Spania, Polonia, Lituania, Luxemburg, Croația și Cehia. Acesta a adăugat că autorii fac parte dintr-un „grup mobil și organizat de sud-americani, cea mai mare parte din ei columbieni, ai cărui membri, din ordinul cartelului, au vizitat țările europene în calitate de turiști”. Ulterior, bandiţii supravegheau spitalele, de multe ori, înainte de jaf, dându-se drept pacienţi. Bunurile furate ar fi fost trimise după aceea în Columbia. Sistemul Național de Sănătate din Grecia a fost puternic afectat de reducerea cheltuielilor, reducere care a fost impusă Greciei de creditorii internaționali.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...