Băncile au început să reactiveze automat popririle: Guvernul a aprobat amânarea, dar nu a publicat-o în Monitorul Oficial-PRECIZĂRILE ING PENTRU FLUX 24

0
98

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, o nouă amânare, până pe 25 decembrie, a executărilor silite pentru restanțe fiscale, a căror suspendare expira pe 25 octombrie, pentru a permite contribuabililor să ceară eșalonări. Nu a publicat, însă, imediat și în Monitorul Oficial decizia pentru ca aceasta să poată intra în vigoare, așa că  băncile au început să reactiveze automat toate popririle în ziua în care suspendarea acestora expira. Abia după ce departamentele juridice vor vedea noile prevederi publicate oficial, nu doar în comunicate de presă sau declarații de ministru, deblocarea conturilor va putea fi procesată în sistemele băncilor, transmite Profit.ro.

Clienții ING Bank cu popriri fiscale suspendate în pandemie au fost anunțați de bancă, direct prin sms, dar și pe site, că au conturile din nou blocate. “Începând cu data de 25 octombrie 2020, toate popririle emise de creditorii fiscali care au fost suspendate de bancă vor fi reactivate. Ce înseamnă asta pentru tine? Dacă ai avut una sau mai multe popriri care au fost suspendate conform O.U.G. 29/2020 începand cu 25 octombrie 2020 vei avea din nou conturile blocate până la achitarea popririi. Vei primi un SMS de la noi referitor la blocarea sumei”.

PRECIZĂRILE ING PENTRU FLUX 24: Având în vedere faptul că eventualele noi modificări nu au fost validate până în acest moment printr-o normă legislativă, ING Bank România a fost nevoită să reactiveze toate popririle emise de creditorii fiscali ce fuseseră suspendate de bancă. Vom acționa în consecință odată cu apariția modificărilor legislative, în funcție de prevederile concrete ale acestora.