spot_img
24.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăAnalizeBanca Angliei anunță un șoc pentru veniturile britanicilor

Banca Angliei anunță un șoc pentru veniturile britanicilor

-

Va fi o criză a veniturilor în Marea Britanie mai mare decât cea din anii ’70, din cauza creșterii prețurilor la energie, a avertizat Banca Angliei (BoE).Se așteaptă ca cetățenii și afacerile britanice să fie supuse unor presiuni severe, din cauza creșterii costului vieții, pe măsură ce creșterea economiei încetinește, scrie Ziarul Românesc de la Londra.

Potrivit Oficiului Național de Statistică, 51% dintre britanici cheltuiesc mai puțin pe produse neesențiale, 34% economisesc consumul de gaz și electricitate, în timp ce 31% cheltuiesc mai puțin pe alimente și alte produse esențiale.

- Advertisement -

Este într-adevăr un șoc istoric pentru veniturile reale, a declarat guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey.

Criza energetică din anii 1970 a avut loc când Europa de Vest și SUA s-au confruntat cu o penurie substanțială de țiței și prețuri mari.

- Advertisement -

Cele mai grave două evenimente din acea perioadă au fost criza petrolului din 1973, care a dublat prețul țițeiului de patru ori în câteva luni, după embargoul OPEC, pe fondul celui de-al patrulea război arabo-israelian și criza energetică din 1979, cauzată de Revoluția iraniană, care a declanșat întreruperi ale exporturilor de petrol din Orientul Mijlociu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img