spot_img
21.2 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeAurescu: Bucureștiul și Chișinăul ar trebui să se pregătească pentru un nou...

Aurescu: Bucureștiul și Chișinăul ar trebui să se pregătească pentru un nou val de refugiați din Ucraina

-

Bucureștiul și Chișinăul ar trebui să se pregătească pentru un nou val de refugiați din Ucraina, au anunţat, marţi, 5 aprilie, în timpul unei conferințe de presă comune la Berlin, ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu, și premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița.

- Reclama -

Potrivit afirmaţiilor lui Aurescu, în urmă cu câteva săptămâni, autoritățile române au primit informații despre un posibil atac al trupelor ruse asupra Odesei. Totodată, ministrul român a subliniat că în prezent nu există semne că Republica Moldova ar putea fi atrasă direct în acţiunile militare. „De aceea, nu văd niciun motiv să speculez aceste informații” – a spus ministrul român. La rândul său, șeful Guvernului Republicii Moldova a subliniat că autoritățile republicii sunt foarte ingrijorate de loviturile armatei ruse asupra obiectivelor din regiunea Odesa din 3 și 4 aprilie. Atunci, rachetele au lovit o rafinărie și au distrus infrastructura Forțelor Armate Ucrainene. „Întrucât Odesa se află în imediata apropiere a Republicii Moldova, poți merge pe jos până acolo, iar populația regiunii Odesa este aproape egală cu cea a întregii Republici Moldova, noi trebuie să fim pregătiți. Se pregătește pentru situaţii neprevăzute, „coridoare verzi”. Și trebuie să facem tot posibilul pentru a facilita semnarea unui acord de încetare a focului” – a subliniat Gavriliţa.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...