spot_img
15.4 C
București
luni, mai 23, 2022
AcasăAnalizeBahrainul a descoperit o cantitate imensă de petrol de şist

Bahrainul a descoperit o cantitate imensă de petrol de şist

-

Bahrainul a descoperit un câmp petrolifer care ar conţine aproximativ 80 de miliarde de barili de petrol de şist, ceea ce ar putea face din aceasta mică ţară din Golful Persic un important producător de petrol, a declarat, miercuri, ministrul Petrolului din Bahrain, şeicul Mohammed bin Khalifa Al-Khalifa, transmite AFP conform Agerpres.

Ministrul Petrolului din Bahrain a adăugat că, în prezent, se fac evaluări pentru a stabili cantităţile care pot fi exploatate.

Noul zăcământ ar conţine rezerve mai mari decât cele ale altui câmp petrolifer exploatat în prezent în Bahrain. Denumit Bahrain Field, acest ultim câmp petrolifer a fost descoperit în anul 1932, dar acum nu mai conţine decât câteva sute de milioane de barili de petrol. În prezent, Bahrain extrage aproximativ 50.000 de barili de petrol pe zi.

Micul regat din Golful Persic, în care 80% din venituri sunt asigurate de petrol, beneficiază de asemenea de o producţie suplimentară de 150.000 de barili pe zi de la un alt câmp petrolifer denumit Abu Safah, pe care îl împarte cu Arabia Saudită.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...