Home Dezvaluiri B1: Panică printre patronii de la Realitatea

B1: Panică printre patronii de la Realitatea

0

Panică printre patronii de la Realitatea Media! Procurorii anticorupție se pregătesc să-i trimită în judecată într-un dosar mamut în care sunt acuzați de operațiuni financiare ilegale prin care s-ar fi spălat sute de milioane de euro. Se pare că scandalul cu realizatorul Rareș Bogdan a scos la iveală dedesubturile unor încercări de a preda televiziunea Puterii, doar-doar s-o evapora dosarul de corupție, transmite B1 Tv.

COMENTARIUL B1 TV:

Bomba a aruncat-o chiar Rareș Bogdan, care i-a acuzat direct pe Cozmin Gușă și deja condamnatul Maricel Păcurariu că ar fi bătut palma cu PSD. Și deși par niște vorbe spuse la nervi, realitatea Realității TV pare să confirme vorbele fiului risipitor întors pe post după câteva zile de bălăcăreli. Atât timp cât Ministerul Finanțelor nu se sinchisește să-și recupereze aproape 25 de milioane de euro de la Realitatea Media, iar instanța se preface de ani de zile că analizează un iminent faliment, patronii postului TV pot răsufla ușurați. Unul dintre ei – Maricel Păcuraru a mai respirat aerul pușcăriilor, dar și al libertății când DNA a uitat, culmea, să atace decizia de eliberare, iar același Minister de Finanțe, prin Eugen Teodorovici, n-a mișcat un deget în recuperarea prejudiciului.

Bomba poate veni însă de la DNA, unde pe 19 martie procurorii au început cercetările într-un dosar disjuns din cel deja înregistrat în 2013. Așadar, în acest moment, la DNA sunt două dosare Realitatea TV. Unul, o anchetă care s-a finalizat și o alta care s-a disjuns și care este în desfășurare.

Acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA sunt Cozmin Guşă şi Măricel Păcuraru. Guşă a declarat că el şi Păcuraru sunt acţionarii majoritari, cu 80%, ai Realitatea Media SA, printr-un offshore din Cipru. Aceștia au ajuns proprietarii trustului de presă după ce l-ar fi păcălit pe Sorin Ovidiu Vîntu, cum susținea acesta.

Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea TV, a fost condamnat, în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţii Poştei Române, în care a fost calculat un prejudiciu de aproximativ 18 milioane de lei. Păcuraru a fost pus în libertate în 2017 de o instanţă din Brăila, după ce a efectuat 815 zile din pedeapsa totală de 1.460 de zile. A ieșit repede din penitenciar, întrucât solicitarea de eliberare condiționată i-a fost aprobată imediat deși nu plătise niciun leu din prejudiciu, iar procurorii au uitat să mai atace decizia instanței, astfel că a rămas definitivă.

Doar că Păcuraru poate dormi liniștit! Din cel mai mare prejudiciu cauzat companiei, 4 milioane de euro, ANAF a reușit să recupereze de la Păcuraru și ceilalți condamnați…16.000 de euro în 4 ani.

Conform unui răspuns transmis B1TV cu referire la stadiul recuperării celor 4 milioane de euro pe care instanța a decis să fie confiscați în dosarul Poșta Română, ANAF a reușit să ia de la Păcuraru și de la ceilalți coinculpați din dosar doar 77.688 lei, iar acum încearcă să recupereze suma colosală prin poprirea pe veniturile inculpaților. De altfel, instituţia se chinuie de 4 ani să valorifice bunurile puse sub sechestru, bunuri pe care Administrația Fiscală nu le poate preciza cu exactitate.

Ad

Exit mobile version