Azerbajdanul amenință Armenia cu folosirea forței

0

Ministerul Apărării azer a declarat duminică – într-un comunicat – că este pregătit să folosească forţa pentru a recâştiga teritoriile ocupate de Erevan în timpul războiului din 1991-1994, informează EFE conform Agerpres.

Potrivit ministerului, citat de EurAzia Daily, cu Armenia se poate vorbi doar în „limbajul forţei”, iar un eventual conflict între cele două ţări va însemna „distrugerea completă a inamicului”.

Forţele armate azere, conform comunicatului, „vor utiliza fără ezitare dreptul la forţă pentru eliberarea teritoriilor ocupate”, făcând referire la enclava Nagorno-Karabah şi cele şapte regiuni azere controlate parţial de armata armeană în calitate de aşa-numita „zonă de securitate”.

„Măsurile pe care le vom lua vor fi mai energice şi mai devastatoare decât cele din 2015, 2016 şi 2018”, a declarat Ministerul Apărarii, în legătură cu cele mai recente escaladări ale tensiunilor în regiune.

Cu o zi în urmă, ministrul apărării azer, general-colonelul Zakir Gasanov declarase că comandamentul şi trupele trebuie să fie pregătite să aplice o lovitură devastatoare inamicului pentru a elibera „toate teritoriile ocupate”.

Azerbaidjanul a efectuat săptămâna trecută importante exerciţii militare, foarte apreciate de ministrul apărări, dar condamnate de Armenia care le-a calificat drept „ofensive” şi o tentativă de a alimenta tensiunile în regiune.