spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeAzerbajdanul acuză Franța că împinge Caucazul de Sud către război

Azerbajdanul acuză Franța că împinge Caucazul de Sud către război

-

Ministerul azer al Apărării a criticat Franța pentru că a acceptat să vândă artilerie Armeniei, spunând că Parisul împinge Caucazul de Sud către un nou război.

- Reclama -

„Franța furnizează Armeniei capacități de artilerie letale și ofensive, ceea ce arată din nou caracterul provocator al politicii acestei țări în regiunea Caucazului de Sud. Prin reînarmarea Armeniei și sprijinirea politicii de revanșism armean, Franța – membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, manifestă iresponsabilitate politică și conduce regiunea pe calea către un nou război”, a spus ministerul într-un comunicat.

- Advertisement -

Ministerul a acuzat Parisul de ipocrizie, spunând că Ministerul francez al Apărării a promis în octombrie că echipamentul militar care urmează să fie furnizat Armeniei va fi defensiv.

„Declarăm că responsabilitatea pentru orice potențială exacerbare a situației din regiune și crearea unui nou focar de război va fi suportată de conducerea armeană și de dictatura lui Macron”, se arată în comunicat.

- Advertisement -

Când miniștrii apărării din Franța și Armenia s-au întâlnit pe 17 iunie, țările au semnat un acord ca Erevan să cumpere unități de artilerie autopropulsate Caesar, pe care Parisul le furnizează și Kievului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img