spot_img
27.8 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeAl doilea partid de guvernământ din Ungaria părăseşte PPE

Al doilea partid de guvernământ din Ungaria părăseşte PPE

-

Partidul Popular Creştin-Democrat (KDNP) părăseşte Partidul Popular European (PPE) şi grupul parlamentar al acestuia, după ce marţi Partidul Tisza condus de Péter Magyar a fost totuşi admis în PPE – au declarat pentru agenţia ungară de presă MTI preşedintele partidului, Zsolt Semjén, şi europarlamentarul György Hölvényi.

- Reclama -

Comunicatul emis de cei doi reaminteşte că Partidul Popular Creştin-Democrat a avut o întâlnire cu Manfred Weber, după care au declarat în mod clar: pe de o parte, partidul nu se poate identifica cu doctrina războinică a PPE, iar pe de altă parte, nu poate accepta admiterea lui Péter Magyar şi a Partidului Tisza în grupul PPE, din motive morale.

- Advertisement -

Ei au subliniat: PPE actual, în urma derivei spre stânga care îl privează de identitatea sa, nu mai este partidul pe care l-au creat fondatorii săi creştin-democraţi. Vocile creştin-democrate din cadrul PPE au slăbit din ce în ce mai mult în ultima vreme, de-a lungul anilor au fost necesare compromisuri tot mai dificile. Doctrina războinică a PPE contravine angajamentului pentru pace pentru care a fost fondată la vremea respectivă însăşi Uniunea Europeană – au evidenţiat politicienii.

Zsolt Semjén şi György Hölvényi au arătat că PPE – în situaţia sa de acum – şi Péter Magyar se califică reciproc din punct de vedere moral.

- Advertisement -

Partidul Popular Creştin-Democrat va continua să reprezinte interesele maghiarilor şi valorile democraţiei creştine în Ungaria şi în Uniunea Europeană, aşa cum a făcut-o deja în ultimi 80 de ani. György Hölvényi îşi va continua lupta pentru creştinii persecutaţi, folosindu-se de oportunităţile oferite de noul său mandat – se arată în comunicat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img