spot_img
3.3 C
București
joi, decembrie 19, 2024
AcasăActualitateAvocatul Elena Radu: Introducerea tehnologiei 5G cu anumiți parametri PROVOACĂ CANCER. Nu o...

Avocatul Elena Radu: Introducerea tehnologiei 5G cu anumiți parametri PROVOACĂ CANCER. Nu o spun eu, o spune un studiu al Serviciul de Cercetare al Parlamentului European

-

de Elena Radu, avocat

- Reclama -

Pentru o viață mai sănătoasă trebuie sa te implici, indiferent ca ești cetățean de rând sau politician!

- Advertisement -

Introducerea de noi tehnologii pentru crearea confortului și alimentarea comodității cu punerea in pericol a sănătății tuturor nu poate intra în categoria ”progres” sau ”evoluție”.

Degeaba ai totul ”la botul calului” dacă sănătatea ta, a copilului tău sau a familiei tale sunt afectate.

- Advertisement -

Nu vei putea să te bucuri de nimic, când vezi suferința celor apropiați ție sau vezi că viața acestora se scurge și vor muri în curând, unii mult prea tineri.

Nu cred că există român care să nu fi avut un membru al familiei sau o cunoștință care să fi avut cancer. 

Ați văzut vreodată un bolnav de cancer în ultima perioadă a vieții lui?

Vă aduceți aminte cum omul respectiv devenise un schelet și cum se ruga să moară pentru că nu mai făcea față durerilor?

Copiii? Vă aduceți aminte de copiii bolnavi de cancer? 

Vă aduceți aminte de ceea ce ați simțit când ați văzut un caz cu un copil bolnav de cancer, chiar dacă era vorba de un anunț prin care se solicitau donații pentru a putea fi operat?

Toate acestea v-au emoționat, nu? 

Că dacă nu v-au emoționat, înseamnă că v-ați pierdut demult umanitatea. 

Unii dintre voi, chiar politicieni participați la diverse strângeri de fonduri pentru copii și/sau adulții bolnavi de cancer. 

O faceți din simplă grandomanie sau pentru că vă pasă? 

Dacă vă pasă, de ce nu faceți nimic să stopați o lege care poate să provoace și mai mult cancer?

Este vorba de proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul comunicaţiilor electronice şi pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării reţelelor de comunicaţii electronice (înregistrat la Senat sub nr. L532/2021 și la Camera Deputaților sub nr. PL-x 428/2021). 

Câteva articole din acest proiect de lege au fost declarate astăzi neconstituționale de Curtea Constituțională a României, proiectul se va reîntoarce în camerele Parlamentului. 

Nu, decizia CCR nu viza articolele care au legătură cu producerea cancerului. 

PENTRU CĂ NIMĂNUI NU I-A PĂSAT. 

Pentru că toate semnalele de alarmă care s-au tras le-ați catalogat drept conspirații. 

Era mai simplu să spuneți că sunt conspirații, decât să vă apucați de analiză și să constatați că prin votul vostru contribuiți la și mai mulți copii și adulți bolnavi de cancer. 

Este vorba de tehnologia 5G. Nimeni nu a vrut să analizeze impactul acestei tehnologii asupra sănătății. 

Nici măcar asociațiile care luptă împotriva cancerului nu au făcut nimic. 

Iar parlamentarilor care au fost sau sunt bolnavi de cancer și care au depus alte proiecte care vizau lupta împotriva cancerului puțin le-a păsat. 

Puțin i-a păsat și Avocatului Poporului care nu a vrut să atace la CCR articolele care făceau referire la tehnologia 5G. 

Introducerea tehnologiei 5G cu anumiți parametri PROVOACĂ CANCER. 

Nu o spun eu, o spune un studiu al Serviciul de Cercetare al Parlamentului European. 

Studiul a fost postat pe pagina Parlamentului European: https://www.europarl.europa.eu/…/EPRS_STU(2021)690012

Studiul îl puteți citi accesând link -ul: https://www.europarl.europa.eu/…/EPRS_STU(2021)690012…

Care sunt concluziile acestui studiu? 

Au fost identificate:

– 950 de lucrări privind CARCINOGENITATEA CEM-FER la OM și 911 lucrări privind studiile experimentale pe rozătoare, totalizând 1 861 de STUDII;

– în ceea ce privește studiile privind REPRODUCEREA/DEZVOLTAREA, am găsit 2 834 de lucrări pentru epidemiologie și 5 052 de studii pentru studii experimentale pe rozătoare, totalizând 7 886 de STUDII.

REZULTATELE ANALIZEI: 

”6.1 CANCERUL LA OM

FR1 (450-6 000 MHz): există dovezi limitate privind carcinogenitatea radiațiilor RF la om. Actualizând rezultatele evaluării globale din 2011 până în 2020, au fost observate din nou ASOCIERI POZITIVE între EXPUNEREA LA RADIAȚIILE DE RADIOFRECVENȚĂ provenite de la telefoanele fără fir și atât GLIOMUL (TUMOARE A CREIERULUI), CÂT ȘI NEUROMUL ACUSTIC, însă dovezile la om sunt încă limitate. 

FR2 (24 până la 100 GHz): NU AU FOST EFECTUATE STUDII ADECVATE privind efectele frecvențelor mai înalte. 

6.2 CANCERUL LA ANIMALELE DE LABORATOR 

FR1 (450 până la 6 000 MHz): EXISTĂ SUFICIENTE DOVEZI la animalele de laborator privind CARCINOGENITATEA RADIAȚIILOR RF. Noile studii efectuate în urma evaluării IARC din 2011 au arătat o ASOCIERE POZITIVĂ între RF-EMF și TUMORILE CEREBRALE ȘI ALE CELULELOR SCHWANN DIN SISTEMUL NERVOS PERIFERIC, același tip de TUMORI OBSERVATE ȘI ÎN STUDIILE EPIDEMIOLOGICE. 

FR2 (24 până la 100 GHz): NU AU FOST EFECTUATE STUDII ADECVATE privind frecvențele mai înalte. 

6.3 EFECTE ASUPRA REPRODUCERII/DEZVOLTĂRII LA OM 

FR1 (450 până la 6 000 MHz): există suficiente dovezi privind EFECTELE ADVERSE ASUPRA FERTILITĂȚII BĂRBAȚILOR. Există dovezi limitate privind EFECTELE ADVERSE ASUPRA FERTILITĂȚII FEMEILOR. Există dovezi limitate privind efectele asupra DEZVOLTĂRII LA DESCENDENȚII MAMELOR CARE AU FOST MARI UTILIZATOARE DE TELEFOANE MOBILE ÎN TIMPUL SARCINII. 

FR2 (24 până la 100 GHz): NU AU FOST EFECTUATE STUDII ADECVATE privind frecvențele mai înalte. 

6.4 EFECTE ASUPRA REPRODUCERII/DEZVOLTĂRII LA ANIMALELE DE LABORATOR 

FR1 (450 până la 6000 MHz): există dovezi suficiente privind EFECTELE ADVERSE ASUPRA FERTILITĂȚII ȘOBOLANILOR ȘI ȘOARECILOR MASCULI. Există dovezi limitate de EFECTE ADVERSE ASUPRA FERTILITĂȚII FEMELELOR DE ȘOARECE. Există dovezi limitate de EFECTE ADVERSE ASUPRA DEZVOLTĂRII LA DESCENDENȚII ȘOBOLANILOR ȘI ȘOARECILOR EXPUȘI ÎN TIMPUL VIEȚII EMBRIONARE. 

FR2 (24 până la 100 GHz): NU AU FOST EFECTUATE STUDII ADECVATE privind efectele non-termice pe frecvențele mai înalte. 

7. EVALUAREA GENERALĂ 

7.1 CANCER 

FR1 (450 – 6 000 MHz): aceste frecvențe FR1 sunt PROBABIL CANCERIGENE PENTRU OAMENI. 

FR2 (de la 24 la 100 GHz): NU AU FOST EFECTUATE STUDII ADECVATE asupra frecvențelor mai înalte. 

7.2 EFECTE ASUPRA REPRODUCERII/DEZVOLTĂRII 

FR1 (450 până la 6 000 MHz): aceste frecvențe AFECTEAZĂ ÎN MOD CLAR FERTILITATEA MASCULINĂ. Este POSIBIL CA ACESTEA SĂ AFECTEZE FERTILITATEA FEMININĂ. Este POSIBIL CA ACESTEA SĂ AIBĂ EFECTE NEGATIVE ASUPRA DEZVOLTĂRII EMBRIONILOR, A FETUȘILOR ȘI A NOU-NĂSCUȚILOR. 

FR2 (24 până la 100 GHz): NU AU FOST EFECTUATE STUDII ADECVATE privind efectele non-termice ale frecvențelor mai înalte.

” 8.4 Promovarea cercetării științifice multidisciplinare pentru a evalua efectele pe termen lung ale 5G asupra sănătății și pentru a găsi o metodă adecvată de monitorizare a expunerii la 5G 

Literatura de specialitate NU CONȚINE STUDII ADECVATE care să EXCLUDĂ RISCUL APARIȚIEI TUMORILOR ȘI A EFECTELOR NEGATIVE ASUPRA REPRODUCERII ȘI DEZVOLTĂRII ÎN URMA EXPUNERII la 5G MMW sau care să EXCLUDĂ posibilitatea unor interacțiuni sinergice între 5G și alte frecvențe care sunt deja utilizate. 

Acest lucru face ca INTRODUCEREA 5G să fie PLINĂ DE INCERTITUDINI ATÂT ÎN CEEA CE PRIVEȘTE PROBLEMELE DE SĂNĂTATE, cât și în ceea ce privește PROGNOZAREA ȘI SAU MONITORIZAREA EXPUNERII REALE A POPULAȚIEI: aceste lacune în cunoștințe JUSTIFICĂ SOLICITAREA UNUI MORATORIU ASUPRA MMW de 5G, PÂNĂ LA FINALIZAREA UNOR CERCETĂRI ADECVATE. 

Având în vedere aceste incertitudini, o opțiune politică este PROMOVAREA CERCETĂRII ÎN ECHIPE MULTIDISCIPLINARE A DIVERȘILOR FACTORI PRIVIND EVALUAREA EXPUNERII ȘI, de asemenea, a EFECTELOR BIOLOGICE ale MMW de 5G la frecvențe cuprinse între 6 și 300 GHz, ATÂT ASUPRA OAMENILOR, CÂT ȘI ASUPRA FLOREI ȘI FAUNEI DIN MEDIUL ÎNCONJURĂTOR, de exemplu vertebrate neumane, plante, ciuperci și nevertebrate. 

MMW va fi introdus abia odată cu protocolul final 5G, adică ABIA PESTE TREI-CINCI ANI. 

Având în vedere acest interval de timp, O OPȚIUNE ESTE DE A STUDIA EFECTELE ACESTORA ÎNAINTE DE A EXPUNE ÎNTREAGA POPULAȚIE MONDIALĂ ȘI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR. 

PUNEREA ÎN APLICARE a tehnologiei MMW 5G FĂRĂ STUDII PREVENTIVE SUPLIMENTARE ar însemna să se efectueze un „EXPERIMENT” ASUPRA POPULAȚIEI UMANE, ÎN TOTALĂ INCERTITUDINE CU PRIVIRE LA CONSECINȚE. ”

AȘA CĂ MAI AVEȚI O ȘANSĂ, DACĂ VĂ PASĂ!

Analizați impactul asupra sănătății oamenilor a tehnologiei 5G!

INTERZICEȚI prin legea asta pe care vreți să o adoptați acum folosirea unor BENZI DE FRECVENȚĂ care afectează sănătatea umană. 

Asta pentru că oameni sunteți și voi și copii și familia voastră, iar tehnologia nu va ocoli pe nimeni, indiferent dacă este parlamentar sau nu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img