spot_img
27.8 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăDezvaluiriAvocata Elena Radu: CSAT va putea să facă ce vrea printr-o hotărâre...

Avocata Elena Radu: CSAT va putea să facă ce vrea printr-o hotărâre secretă

-

de Elena Radu, avocat

- Reclama -

Va mai aduceți aminte când în timpul stării de alerta au ieșit niște deștepți sa sustina ca parlamentarii care nu se va… sa nu mai aibă drept de vot?

- Advertisement -

Eh, prin proiectul de lege privind sistemul integral al situațiilor de criza, își creaza cadrul legal ca să poată sa introducă chiar astfel de masuri.

Creaza un sistem de management al situațiilor de criza (criza putând fi declarata pentru orice motiv și în orice domeniu) care va fi sub CSAT.

- Advertisement -

CSAT va putea sa facă ce vrea printr-o hotărâre secreta care noua nu ne va fi adusa la cunoștință și nu o vom putea ataca.

Modalitatea de redactare a acestui proiect de lege este extrem de alambicata și permite orice.

La fel ca în timpul stării de alerta când invoca un articol din Legea nr 55/2020 care nu avea nicio treaba cu vreun certificat.

Nu are ce sa caute în legislația romana o astfel de lege „generala” care concentrează puterea în mana unor oameni.

Asta înseamnă dictatura. 

Si nu este singurul proiect de lege redactat in aceasta maniera.

Dragi parlamentari, dacă veți vota acest proiect de lege, cel cu privire la securitatea cibernetica (care este la fel de „general”) și încă vreo 2 va veți semna singuri „condamnarea” la captivitate.

Sa va aduc aminte de câteva situații care vi s-au aplicat vouă, generate de legile pe care chiar voi le-ati votat:

– legea nr 136/2020 cu carantina și izolarea. Cu toate ca va spuneam ca va pot „scoate” din joc carantinandu-va la domiciliu nu m-ați crezut. Va mai aduceți aminte când unul dintre voi era carantinat ilegal la domiciliu și se făcea caterinca de el la TV?

– Legea nr. 55/2020: nu mai aveați acces în sediile Parlamentului dacă nu prezentați certificatul, iar la un moment dat era cât pe acia sa nu mai aveți acces dacă nu va Vac… Iar asta invocându-se in HG – uri un text „inocent” pe care l-ați votat (art 5 alin2 lit c din Legea nr 55/2020).

Atașez numai câteva articole din proiectul de lege, poate înțelegeți totuși ca va veți face-o cu mana voastră, indiferent dacă credeți ca sunteți „protejați” de funcție. 

Noi, ailalti, Dumnezeu cu mila, dacă devine lege asa ceva.

https://cdn.g4media.ro/…/Proiect-legea-Sistemul…

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img