spot_img
21 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeAverea lui Rinat Ahmetov a crescut de 3 ori în ultimul an

Averea lui Rinat Ahmetov a crescut de 3 ori în ultimul an

-

Averea celor mai bogați 100 de ucraineni a crescut în ultimul an cu 42%, pe primele trei locuri în clasament fiind Rinat Ahmetov, Viktor Pinciuk şi Konstantin Jevago – scrie Ekonomicina Pravda, citând date publicate de Forbes Ucraina.

- Reclama -

Averea lui Ahmetov, președinte al clubului de fotbal „Șahtar Donețk”, a crescut în ultimul an de 2,7 ori, de la 2,8 miliarde de dolari la 7,6 miliarde dolari. În ceea ce priveşte averea miliardarului Viktor Pinciuk, ginerele ex-președintelui ucrainean Leonid Kucima, aceasta a crescut de la 1,4 miliarde de dolari la 2,5 miliarde dolari, iar cea a lui Jevago, antreprenor din industria oţelului – de la 1,1 miliarde de dolari la 2,4 miliarde de dolari. Cei trei sunt urmaţi în clasament de oligarhul Igor Kolomoiski, având o avere estimată la 1,8 miliarde de dolari (+ 0,8 miliarde de dolari față de 2020), omul de afaceri Ghennadi Bogoliubov, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari (+0,5 miliarde de dolari faţă de 2020) şi cuplul Oleksandr și Galina Ghereg, care are o avere de 1, 7 miliarde de dolari (+ 0,4 miliarde de dolari faţă de 2020). Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroșenko a devenit mai bogat cu 0,2 miliarde de dolari, averea sa fiind estimată la 1,6 miliarde de dolari. Cu toate acestea, potrivit Forbes, fostul preşedinte Poroşenko a coborât în clasamentul celor mai bogaţi 100 de ucraineni de pe locul trei pe locul șapte. Primii 76 din clasamentul celor mai bogaţi 100 de ucraineni și-au sporit averea în cursul anului trecut, astfel că valoarea însumată a activelor tutoror celor intraţi în acest top a crescut cu 42%, ajungând la 44,5 miliarde de dolari.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...