Austria: Trei persoane au fost ucise și alte 34 rănite de un dezechilibrat mintal

0
537

Trei persoane au fost ucise și alte 34 rănite sâmbătă la Graz, în sudul Austriei, de un dezechilibrat mintal care a intrat în mulțime cu un vehicul 4×4 în mare viteză pe o stradă pietonală, a anunțat guvernatorul local, Hermann Schützenhofer, relatează AFP.

UPDATE: Ar fi vorba de un cetăţean austriac de origine bosniacă

Auto des Amokfahrers

Potrivit BBC, atacul a avut loc in centrul orasului Graz, al doilea ca marime din Austria, unde avea loc un eveniment legat de Marele Premiu de Formula 1. Un barbat de 26 de ani, aflat la volanul unui SUV care circula cu viteza mare, a intrat intentionat cu masina in multime. Dupa ce autoturismul s-a oprit, omul a coborat cu un cutit in mana si a inceput sa ii agreseze pe trecatori si sa-i ameninte pe politistii care incercau sa-l opreasca.

Atacatorul a fost arestat, au declarat autoritatile locale, care au trimis la fata locului zeci de ambulante si masini de politie si patru elicoptere. In urma atacului, trei persoane si-au pierdut viata, printre care si un copil de 7 ani. Numarul ranitilor e estimat intre 30 si 50, zece dintre acestia fiind in stare grava.

Bărbatul, un austriac în vârstă de 26 de ani, a fost interpelat.

Potrivit guvernatorului, este vorba despre fapta unui ‘‘dezechilibrat mintal”.

Șeful poliției regionale, Josef Klamminger, a exclus pista teroristă. Primele elemente ale anchetei arată că individul prezenta simptome de ”psihoză”.