spot_img
6.6 C
București
vineri, martie 31, 2023
AcasăExterneAustria ridică gard la granița cu Ungaria

Austria ridică gard la granița cu Ungaria

-

Austria a început lucrările la gardul care ar urma să fie ridicat de-a lungul frontierei de 1,8 km cu Ungaria, relatează marți Reuters.

- Reclama -

Pregătirile, care implică și ridicarea unor tuburi verticale în care pot fi inserați stâlpii gardului, au început luni, dar încă nu s-a luat decizia de a construi bariera, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din landul Burgenland, frontalier cu Ungaria.

Gardul de lângă punctul de trecere a frontierei de la Nickelsdorf va fi ridicat dacă Austria decide să activeze un set de măsuri speciale care să-i permită să respingă majoritatea solicitanților de azil atunci când ajung la frontieră.

Afluxul de migranți s-a diminuat mult față de anul trecut, când sute de mii de persoane plecate din Orientul Mijlociu din cauza războiului și a sărăciei s-au îndreptat spre Germania tranzitând statele balcanice.

Ungaria a construit între timp un gard la granița cu Serbia și țările balcanice au introdus propriile restricții la frontiere, în coordonare cu Austria, ceea ce în mare parte a dus la închiderea rutei balcanice spre Vestul Europei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img