spot_img
18.6 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăExterneAustria ridică gard la granița cu Ungaria

Austria ridică gard la granița cu Ungaria

-

Austria a început lucrările la gardul care ar urma să fie ridicat de-a lungul frontierei de 1,8 km cu Ungaria, relatează marți Reuters.

Pregătirile, care implică și ridicarea unor tuburi verticale în care pot fi inserați stâlpii gardului, au început luni, dar încă nu s-a luat decizia de a construi bariera, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din landul Burgenland, frontalier cu Ungaria.

- Advertisement -

Gardul de lângă punctul de trecere a frontierei de la Nickelsdorf va fi ridicat dacă Austria decide să activeze un set de măsuri speciale care să-i permită să respingă majoritatea solicitanților de azil atunci când ajung la frontieră.

Afluxul de migranți s-a diminuat mult față de anul trecut, când sute de mii de persoane plecate din Orientul Mijlociu din cauza războiului și a sărăciei s-au îndreptat spre Germania tranzitând statele balcanice.

- Advertisement -

Ungaria a construit între timp un gard la granița cu Serbia și țările balcanice au introdus propriile restricții la frontiere, în coordonare cu Austria, ceea ce în mare parte a dus la închiderea rutei balcanice spre Vestul Europei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img