spot_img
14.8 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăDiasporăAustria condiționează ajutorul social de 863 euro pentru imigranți de cunoașterea limbii...

Austria condiționează ajutorul social de 863 euro pentru imigranți de cunoașterea limbii germane

-

Imigranţii din Austria care nu stăpânesc suficient de bine germana trebuie să se aştepte la scăderea ajutoarelor sociale, pe care guvernul a decis miercuri să le condiţioneze de nivelul de vorbire a limbii, relatează AFP și Agerpres.

Guvernul, care a acuzat de mai multe ori familiile numeroase de imigranţi că cumulează prestaţiile familiale, vrea, de asemenea, scăderea graduală a alocaţiilor vărsate în funcţie de numărul de copii.

- Advertisement -

Această reformă a venitului minim garantat (Mindestsicherung) este un proiect major al coaliţiei formate din conservatori şi extrema dreaptă aflată la putere la Viena, care spune că vrea „să stopeze imigraţia pe cheltuiala sistemului social”.

Formula prezentată de guvern constă în solicitarea unui anumit nivel de stăpânire a limbii germane pentru a primi integral cei 863 de euro reprezentând alocaţia prevăzută pentru o persoană fără resurse. Un nivel insuficient, evaluat în baza cadrului european de referinţă pentru limbi, nu va da dreptul decât la suma de 563 de euro.

- Advertisement -

Cancelarul conservator Sebastian Kurz a apărat o măsură de „justiţie”. „Cine nu vrea să se integreze, cine nu vrea să înveţe germana (…) va primi mai puţin în viitor”, a postat el pe Twitter.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img