spot_img
9.8 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăhighlightAUDIO: UDMR: Votăm guvernul restructurat

AUDIO: UDMR: Votăm guvernul restructurat

-

Laszlo Borbely subliniază că „primul eveniment politic se pare că va fi când noul Guvern va veni în Parlament şi va fi un vot în Parlament. Noi am spus că totuşi în momentul de faţă ar fi bine să avem o stabilitate, deci nu cred că va fi o problemă, chiar dacă suntem în Opoziţie, să votăm pentru noul Guvern, pentru că în momentul de faţă se pare că nici Opoziţia nu e foarte interesată de a guverna”.

- Advertisement -

Întrebat dacă asta înseamnă că UDMR va vota Guvernul restructurat, vicepreşedintele politic al Uniunii a răspuns: „Va trebui să mai discutăm această problemă. În cadrul grupului parlamentar am avut o primă discuţie, dar eu nu văd un impediment în momentul de faţă să dăm vot favorabil pentru acest Guvern, evident că o decizie se va lua la nivelul UDMR-ului”.

 „Despre moţiune de cenzură deocamdată n-avem ce discuta”

VOT

- Advertisement -

Va susţine UDMR moţiunea de cenzură a PNL din luna februarie? „Despre moţiune de cenzură deocamdată n-avem ce discuta, avem ce discuta despre buget şi aici ne interesează cum va fi bugetul care va fi înaintat Parlamentului, se pare, săptămâna viitoare. Nu discutăm în momentul de faţă de moţiuni de cenzură. În februarie nu ştiu ce fel de moţiune de cenzură vor să înainteze cei din Opoziţie, probabil că ne vor căuta la vremea respectivă şi atunci vom decide„, răspunde Laszlo Borbely.

E dispusă UDMR să facă un Guvern cu PNL? „În momentul de faţă, nu se pune această problemă. Este o majoritate mi se pare de aproape 60% din partea celor care fără noi sunt în majoritate în Parlament. Nu se pune problema, noi nu suntem interesaţi acum de o asemenea discuţie. Noi ne concentrăm pe ceea ce va trebui să însemne 2016, alegeri parlamentare şi locale, unde UDMR-ul trebuie să demonstreze că în continuare este acea forţă de care are nevoie politica din România, are nevoie să fie în Parlament minoritatea maghiară, în autorităţile locale şi să reprezentăm această minoritate„, spune liderul UDMR.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img