ATENȚIE DACĂ MERGEȚI PE LITORALUL BULGĂRESC

0
146

Un elicopter al Poliţiei bulgare de Frontieră va participa la acţiunile de monitorizare a traficului rutier pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, transmite rador.

Elicopterul este echipat cu o cameră care are capacitatea de a furniza informaţii despre numărul de înmatriculare al autovehiculului, al cărui şofer încalcă regulile de circulaţie, patrulelor de poliţie de pe autostrăzi şi drumuri aglomerate. Aparatul de zbor va survola autostrăzi şi şosele care fac legătura cu staţiunile de peulgar riviera litoral.

„Includerea elicopterului în acţiunile de supraveghere rutieră face parte din eforturile depuse de Ministerul de Interne de la Sofia pentru a asigura prevenirea şi reducerea accidentelor de circulaţie pe drumurile din Bulgaria”, a declarat inspectorul-șef Rosen Rapcev de la Serviciul de Poliţie Rutieră. Vor exista patrule vizibile şi invizibile pentru a monitoriza traficul în maşini neinscripţionate care vor oferi informaţii cu privire la trafic poliţiştilor din teren.

Controlul se desfăşoară la nivel naţional şi va fi efectuat de către patrule de poliţie şi 148 de camere radar mobile, aflate în maşini, 28 de camere pe trepied, 23 de camere fixe şi o cameră radar pentru viteză medie”, a precizat Rapcev, remarcând că statistica indică faptul că în lunile de vară se observă o creştere cu 10% faţă de restul anului a accidentelor rutiere soldate cu morţi şi răniţi grav