spot_img
32.9 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAnalizeAtenție dacă mergeți în Austria. Scandalul traficanților de persoane expulzați de Ungaria

Atenție dacă mergeți în Austria. Scandalul traficanților de persoane expulzați de Ungaria

-

Austria a înăsprit controalele la frontieră din cauza Ungariei. Ungaria eliberează traficanții de persoane încarcerați, dacă aceștia părăsesc țara în termen de 72 de ore. „Acesta este un semnal complet greșit”, spune ministrul de externe Schallenberg.Austria a intensificat deja de duminică controalele la frontiera cu țara vecină. În centrul verificărilor se află vehiculele din Ungaria, România și Serbia. În plus, urmează să se analizeze dacă ar fi posibilă o continuare a cooperării polițienești cu Ungaria, transmite Ziarul Românesc din Austria.

Potrivit unui decret emis de guvernul naționalist de dreapta al guvernului ungar al lui Viktor Orbán la sfârșitul lunii trecute, traficanții încarcerați vor fi eliberați dacă părăsesc Ungaria în termen de 72 de ore. Legislația penală ungară prevede în sine pedepse lungi de închisoare, de la doi la 20 de ani, pentru trafic de persoane. Gergely Gulyás, ministrul Cancelariei, a justificat această măsură prin faptul că încarcerarea infractorilor străini ar fi prea costisitoare.

- Advertisement -

Ungaria, majoritatea infractori condamnați pentru contrabandă. Presa ungară a anunțat eliberarea a 700 de persoane, în principal din Serbia, România și Ucraina. Sentințele lor nu vor fi anulate, s-a spus la Budapesta. Dacă deținuții eliberați nu vor părăsi Ungaria în termen de 72 de ore și vor fi preluați de poliție, vor fi reținuți imediat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img