spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeAssociated Press: Racheta care a căzut în estul Poloniei a fost lansată...

Associated Press: Racheta care a căzut în estul Poloniei a fost lansată de armata ucraineană

-

Racheta care a căzut în estul Poloniei a fost lansată de armata ucraineană, a informat miercuri agenția de presă Associated Press, citând oficiali americani.

- Reclama -

Datele preliminare indică faptul că un proiectil ucrainean a fost lansat pentru a intercepta o rachetă rusă care viza un site de infrastructură energetică ucraineană, a informat agenția de presă.

După cum a raportat Associated Press, această informație contravine declarațiilor anterioare ale oficialilor americani conform cărora se presupune că o rachetă rusă a căzut pe teritoriul polonez.

Ministerul polonez de Externe a susținut anterior că o rachetă de fabricație rusă s-ar fi prăbușit în satul Przewodow din Voievodatul Lublin din estul Poloniei, aproape de granița cu Ucraina, ucigând două persoane. Cu toate acestea, președintele polonez Andrzej Duda a spus că afilierea exactă a rachetei nu a fost încă stabilită.

Între timp, președintele american Joe Biden a spus că informațiile preliminare disponibile au contestat afirmațiile conform cărora racheta căzută în Polonia a fost lansată din Rusia. După cum a spus liderul SUA, „Este puțin probabil ca acesta să fi fost tras din Rusia”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img