spot_img
24 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022
AcasăhighlightAsistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri Internaţionale, reactie surprinzatoare in...

Asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri Internaţionale, reactie surprinzatoare in cazul Ponta/DNA: Constitutia Romaniei nu ofera raspunsul

-

William Brownfield, asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri Internaţionale privind drogurile şi agenţiile de aplicare a legii, a declarat în legătură cu situaţia în care se află România, de a avea un premier inculpat pentru mai multe infracţiuni, care încă se află la conducerea Guvernului, că soluţia pentru această problemă ar trebui să se găsească în Constituţia României. „Nu pot eu să evaluez cum funcţionează instituţiile şi Constituţia din Republica România, este o problemă pe care poporul român trebuie să o decidă”, a spus Brownfield, conform gandul,info.

- Reclama -

Referindu-se la situaţia României, în care Parlamentul poate să respingă anchetarea membrilor săi pentru corupţie sau alte infracţiuni, acest lucru întâmplându-se şi în cazul acuzaţiilor de conflict de interese pentru Victor Ponta, oficialul american a spus că, dacă situaţia ar avea loc în SUA, „aş fi zis că soluţia este să alegem alţi membri ai Congresului, care sunt pregătiţi să îşi exercite rolul parlamentar (congresional)”.

„În România, ca în orice ţară din lume care are o formă constituţională de guvernământ,Constituţia, Magna Carta, sistemul pe care poporul acelei ţări a decis să îl folosească pentru a se guverna va avea un mecanism prin care membrii Guvernului pot fi acuzaţi, judecaţi şi unde este cazul traşi la răspundere pentru actele comise în timpul guvernării. În unele ţări, ca şi a mea, acel mecanism se numeşte suspendare (impeachment) şi condamnare, în alte ţări există alte mecanisme. În unele ţări, judecătorii iau această decizie, în SUA, Congresul ia decizia, dacă este necesar, să dea jos un membru al Guvernului. Nu este potrivit pentru mine şi ca să fiu sincer pentru oricine din administraţia mea să judece cum funcţionează sistemele constituţionale ale altor ţări. (…) Fiecare naţiune este suverană şi determină cum aplică propriile legi şi Constituţii. Probabil că nu acesta este răspunsul pe care îl aşteptaţi, dar este cel mai bun răspuns pe care cineva din afara României vi-l poate oferi acum. Nu pot eu să evaluez cum funcţionează instituţiile şi Constituţia din Republica România, este o problemă pe care poporul român trebuie să o decidă”, a declarat asistentul Secretarului de Stat al SUA, William Brownfield.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...